Firmu Arosis v západní Makedonii založil dědeček Thomas Stoyiannidis a nyní ji vede již třetí generace. V této části Makedonie se nachází mnoho malých rodinných farem. Tito drobní producenti luštěnin jsou partnery Arosis již od roku 1956. Filozofie Arosis odráží současný trend "slow food", který propaguje "dobré, čisté a fair" potraviny. Nabízí luštěniny, a to jak ve standardní, tak i v BIO kvalitě a produkty z luštěnin dle tradičních řeckých receptur.
Slupka cizrny obsahuje kvalitní vlákninu potřebnou pro dobré trávení. Když si představíte ty krásné hory a vůni bylin, které rostou všude kolem, je snadné pochopit, proč je cizrna z Greveny tak delikátní! Doporučujeme ji zejména připravenou v troubě s rajčatovou omáčkou. Chutná skvěle i samotná (pro vegany) či jako příloha k masu. Řekové ji většinou jí k jehněčímu či kůzlečímu.
Oblast: hory Grevena, prefektura Grevena, severozápadní Řecko
Kultivace: Grevena je velmi hornatý region s bujnými lesy a biodiversitou. Cizrna se zde pěstuje od 18. století. Farmáři zde pěstují cizrnu v nadmořské výšce 650 m a výše.. Relativně teplé a a polosuché klima region s mírnými srážkami, stejně jako vhodná půda s pH 6-8 a nízkou úrovní vápníku a magnezia umožňují produkci vysoce kvalitní cizrny, která má delikátní chuť, krásnou barvu a tenkou slupku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.