Extra panenský olivový olej BIO LEMONIO 250ml BIOLEA

219 Kč
Skladem (> 3 ks)

Z biologicky a suchou metodou pěstovaných, ručně sbíraných, tradiční metodou kameny drcených Koroneiki oliv. Za studena lisovaný extra panenský olivový olej z Kréty s BIO citróny.  Zcela nečekaná přírodní, svěží a šťavnatá chuť. 

 

Kategorie: Olivový olej
druh oleje: bio extra panenský
velikost balení: 250 ml
? bezlepkové: ano

Olej se lisuje spolu s ovocem, ale výsledný produkt už není filtrovaný. Před samotným plněním do lahví se vylisovaný olej a ovoce nechají odstát ve speciálních nádobách, až potom se plní, opět bez filtrace. Olej si tak zachovává všechny organické látky. Drobné částečky ovoce jsou přirozenou součástí tohoto olivového oleje a mohou vytvořit sediment. Ovoce použité do těch speciálních BIOLEA olivových olejů je z místních citrusových plantáží. 

Exkluzivní produkt

Biolea olivový olej je exkluzivním produktem, čímž se odlišuje, a to v mnohých ohledech, od obchodních značek olivových olejů, kde jediným rozlišovacím kritériem je jen název výrobku, nikoliv jeho jedinečný obsah. 

Olej s rodokmenem

Tento olej, to není anonymní sortiment nějakou olivového oleje, který je jen směsí bez identity. Odrůdy Biolea oliv, stejně jako odrůdy vín, jsou jedinečnými zástupci místa svého původu. Jejich teritoriální příslušnost odráží jedinečnost a charakteristiku regionů, kde jsou pěstovány.

Samostatná odrůda

Identifikace odrůdy olivového stromu se stala velmi důležitou pro vysokou kvalitu olivového oleje.  Biolea olivové háje jsou “Koroneiki” odrůdy, která je domácí odrůdou a považuje se za obzvlášť vhodnou pro podmínky pěstování na ostrově Kréta. Klimatické podmínky, nadmořská výška, půda, zavlažování, stejně jako odrůdy olivovníků, mají velký význam, protože mají vliv na chuť, organickou složku a charakter olivového oleje.

Kameny drcený a za studena lisovaný

Za posledních dvacet let se dostala tomuto olivovému oleji pozornost po celém světě právě pro jeho zdravotní přínosy. Vědecké studie potvrdily, že staré způsoby, jak extrahovat olivový olej, byly ty nejlepší. Tradiční metody nevyžadují přidávání vody a tak víc antioxidantů a vitamínů rozpustných ve vodě zůstává neporušených. Biolea olivový olej obsahuje víc než 250ppb celkových polyfenolů, zatímco průmyslově vyráběné oleje (Španělsko, Itále) nejvíce 90-150 ppb. Biolea je jedním z mála olivových olejů na mezinárodním trhu, který je v souladu s nařízením Komise o obchodních normách na olivový olej  (ES) Č. 1019/2002 z 13. června 2002.

Božský účinek

Polyfenoly, na které jsou Biolea olivové oleje obzvlášť bohaté, jsou rostlinné antioxidanty pomáhající prevenci kardiovaskulárních a nádorových onemocnění, stejně tak pomáhají tlumit Alzheimerovu a Parkinsonovu chorobu. Podle dietologů kvalitní olivový olej má vliv na dlouhověkost.

Suché pěstování podle předků

Biolea věří v pěstování olivovníků podle postupů prověřených generacemi. Olivové stromy se nezavlažují a produkují méně oliv. Olivový olej získaný ze suchého pěstování má nenapodobitelnou bohatou chuť a složení. Navíc společnost Biolea nezamořuje půdu PVC zavlažovacími hadicemi ani při sběru nepoužívá plastové nádoby. Zachovává venkovský ráz krajiny a ctí zásady BIO zemědělství. 

Všechno je ekologické 

Biolea nejen pěstuje podle zásad ekologického zemědělství, ale i samotné plnění oleje do lahví v továrně je v souladu s BIO výrobou. Vše od začátku procesu výroby oleje až po distribuci je kontrolováno. Jde o výrobky typu BIO HELLAS. Toto osvědčení schvaluje a vydává certifikační agentura pro BIO výrobky. BIO HELLAS je členem IFOAM.

Nefiltrovaný BIO olej s organickou příchutí

Biolea se vyznačuje i tím, že její BIO olivový olej může mít příchuť pomeranče nebo citrónu. Ovoce se lisuje spolu s ovocem, ale výsledný produkt už není filtrovaný. Před samotným plněním do lahví se vylisovaný olej a ovoce nechají odstát ve speciálních nádobách, až potom se plní, opět bez filtrace. Olej si tak zachovává všechny organické látky. Drobné částečky ovoce jsou přirozenou součástí tohoto olivového oleje a mohou vytvořit sediment. Ovoce použité do těch speciálních BIOLEA olivových olejů je z místních citrónových plantáží. Použité pomeranče patří mezi horské odrůdy a vyznačují se nenapodobitelnou chutí a aroma. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

 

Biolea

Již 5. a 6. generace rodiny Dimitriadis se zabývá pěstováním a  zpracováním oliv. Biolea je rodinná firma založená v roce 1997. Sídlí v prefektuře Chania, v severozápadní části ostrova Kréta. Rodina vlastní svoje olivové háje, pěstuje jedinečné odrůdy olivovníků. Má certifikovanou výrobu olivového oleje, a to lisováním mlýnskými kameny. Lisování probíhá za studena, bez chemie. Biolea patří mezi špičkové firmy, které mají na zřeteli ekologické povědomí při pěstování oliv i při samotné distribuci výrobků. Ty patří mezi BIO elitu, nejen v Evropě, ale i v USA. Tyto jedinečné olivové oleje  jsou vyráběny a baleny ekologickým způsobem, který je stejně jako výroba oleje certifikovaným procesem. 

Exkluzivní produkt

Biolea olivový olej je exkluzivním produktem, čímž se odlišuje, a to v mnohých ohledech, od obchodních značek olivových olejů, kde jediným rozlišovacím kritériem je jen název výrobku, nikoliv jeho jedinečný obsah. 

Olej s rodokmenem

Tento olej, to není anonymní sortiment nějakou olivového oleje, který je jen směsí bez identity. Odrůdy Biolea oliv, stejně jako odrůdy vín, jsou jedinečnými zástupci místa svého původu. Jejich teritoriální příslušnost odráží jedinečnost a charakteristiku regionů, kde jsou pěstovány.

Samostatná odrůda

Identifikace odrůdy olivového stromu se stala velmi důležitou pro vysokou kvalitu olivového oleje.  Biolea olivové háje jsou “Koroneiki” odrůdy, která je domácí odrůdou a považuje se za obzvlášť vhodnou pro podmínky pěstování na ostrově Kréta. Klimatické podmínky, nadmořská výška, půda, zavlažování, stejně jako odrůdy olivovníků, mají velký význam, protože mají vliv na chuť, organickou složku a charakter olivového oleje.

Kameny drcený a za studena lisovaný

Za posledních dvacet let se dostala tomuto olivovému oleji pozornost po celém světě právě pro jeho zdravotní přínosy. Vědecké studie potvrdily, že staré způsoby, jak extrahovat olivový olej, byly ty nejlepší. Tradiční metody nevyžadují přidávání vody a tak víc antioxidantů a vitamínů rozpustných ve vodě zůstává neporušených. Biolea olivový olej obsahuje víc než 250ppb celkových polyfenolů, zatímco průmyslově vyráběné oleje (Španělsko, Itále) nejvíce 90-150 ppb. Biolea je jedním z mála olivových olejů na mezinárodním trhu, který je v souladu s nařízením Komise o obchodních normách na olivový olej  (ES) Č. 1019/2002 z 13. června 2002.

Božský účinek

Polyfenoly, na které jsou Biolea olivové oleje obzvlášť bohaté, jsou rostlinné antioxidanty pomáhající prevenci kardiovaskulárních a nádorových onemocnění, stejně tak pomáhají tlumit Alzheimerovu a Parkinsonovu chorobu. Podle dietologů kvalitní olivový olej má vliv na dlouhověkost.

Suché pěstování podle předků

Biolea věří v pěstování olivovníků podle postupů prověřených generacemi. Olivové stromy se nezavlažují a produkují méně oliv. Olivový olej získaný ze suchého pěstování má nenapodobitelnou bohatou chuť a složení. Navíc společnost Biolea nezamořuje půdu PVC zavlažovacími hadicemi ani při sběru nepoužívá plastové nádoby. Zachovává venkovský ráz krajiny a ctí zásady BIO zemědělství. 

Všechno je ekologické 

Biolea nejen pěstuje podle zásad ekologického zemědělství, ale i samotné plnění oleje do lahví v továrně je v souladu s BIO výrobou. Vše od začátku procesu výroby oleje až po distribuci je kontrolováno. Jde o výrobky typu BIO HELLAS. Toto osvědčení schvaluje a vydává certifikační agentura pro BIO výrobky. BIO HELLAS je členem IFOAM.

Nefiltrovaný BIO olej s organickou příchutí

Biolea se vyznačuje i tím, že její BIO olivový olej může mít příchuť pomeranče nebo citrónu. Ovoce se lisuje spolu s ovocem, ale výsledný produkt už není filtrovaný. Před samotným plněním do lahví se vylisovaný olej a ovoce nechají odstát ve speciálních nádobách, až potom se plní, opět bez filtrace. Olej si tak zachovává všechny organické látky. Drobné částečky ovoce jsou přirozenou součástí tohoto olivového oleje a mohou vytvořit sediment. Ovoce použité do těch speciálních BIOLEA olivových olejů je z místních citrónových plantáží. Použité pomeranče patří mezi horské odrůdy a vyznačují se nenapodobitelnou chutí a aroma.