Extra panenský olivový olej PDO Kolympari 5L plechovka

1 190 Kč 1 339 Kč Sleva 11 %
Na cestě z Řecka

Kolympari Extra panenský olivový olej PDO má jemnou a ovocnou chuť a je ideální na saláty a grilovanou zeleninu. Stejně tak dobře poslouží i v teplé kuchyni.

Kategorie: Olivový olej
druh oleje: extra panenský
velikost balení: 5 l
? bezlepkové: ano
Položka byla vyprodána…

PDO znamená Protected Destination of Origin, čili produkt s chráněným původem, a to z oblasti Kolympari. Tento olej pochází z olivových hájů rodiny Michelakis na Krétě. Olivy jsou pěstovány tradičními metodami, čímž si zachovávají kvalitní úrodu, vysokou kvalitu a skvělou chuť, přičemž se jedná o ekologický způsob zemědělské produkce, která zaručuje šetrný přístup k životnímu prostředí. Olej je lisován jen z vybraných oliv odrůdy koroneiki. Ty jsou sbírány ručně. Samotné lisování probíhá v rodinné továrně rodiny Michelakis, kde je mechanicky a za studena lisován tento výběrový olej.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Kolympari SA, Extra Virgin Olive Oil from Crete, Greece     Společnost se nachází poblíž malebného pobřežního městečka Kolympari, na severozápadě Kréty.

Kolympari S.A. je rodinná firma založena v roce 1980, která se zabývá výhradně produkcí a standardizací extra panenského olivového oleje a BIO extra panenského olivového oleje. Olej je produkován z odrůdy koroneiki, která se v regionu Kolympari sklízí po staletí.

Společnost produkuje nezaměnitelný olivový olej se zlatozeleným zbarvením, ovocným aroma a chutí čerstvě sklizených olivových plodů. Je to výsledkem krátké doby mezi sklizní a výrobou. Olej je extrahován v moderní továrně, a to z těch nejkvalitnějších oliv krátce po sklizni pod přísnými podmínkami v nízké teplotě do 27 st. Celsia s minimálním časem drcení oliv (30 minut). To zaručuje nejen skvělou chuť a aroma, ale také zachování všech cenných látek, které olej obsahuje.