Uzený bílý tuňák v olivovém oleji z ostrova Alonissos 212gr ALELMA

269 Kč 319 Kč Sleva 16 %
Skladem (> 3 ks)

"Z moře rovnou do zavařovací sklenice". Jemný filet uzeného Alalunga tuňáka v olivovém oleji z řeckého ostrova Alonissos.

 

Kategorie: Tuňák z Alonissou
? výrobek obsahuje: tuňák
? bezlepkové: ano

Recept:

• 1 balíček těstovin, třeba mašličky vypadají skvěle

• 1 sklenička uzeného bílého tuňáka z Alonissou

• pepř       

• 200gr loupaných rajčat

• sůl

• oregano

• 1 střední cibule

• 1 stroužek česneku 

Postup:   

Na drobno nakrájenou cibuli a česnek dejte krátce smažit v hluboké pánvi na olivovém oleji. Po chvilce přidejte nasekana rajčátka se štávou, sůl, pepř a oregano. Vařte na mírném ohni přibližně 20 minut za občasného míchání. Až je omáčka hotová, sundejte pánev z plotny, nakrájejte tuňáka na kousky a přidejte ho do omáčky, můžete přidat trochu oleje pro vůni a chuť. Zlehka promíchejte. Podávejte s těstovinami. Dle chuti můžete lehce posypat zralým sýrem, třeba Kefalotyri z Arty.

 

 

Bílý tuňák Alalunga je považován za jeden z nejlepších produktů. Je znám po celém světě pro svou výtečnou chuť a je používán mnoha šéfkuchaři v nejrůznějších receptech. Pozvedne chuť každého salátu a zároveň si jej můžete užít i samostatně jako malou výživnou svačinku.

Maso z tuňáka je výborným zdrojem bílkovin, vitamínů a stopových prvků. Díky svým nutričním hodnotám má rozhodně své místo ve vyrovnané a zdravé stravě.

Přítomnost  Ω3 mastných kyselin, které pomáhají redukovat cholesterol, dávají tuňákovi ochranné až léčebné vlastnosti. Konzumace tuňáka pomáhá speciálně při redukci rizika kardiovaskulárních chorob a také zmírňuje symptomy artritidy a dále je považována za důležitou při vývoji a růstu dětí. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 

Rodinná firma na zpracování mořských plodů Alelma byla založen v roce 2007 na ostrově Alonissos Yiorgosem Anagnostou, který měl dlouholetou zkušenost v obchodování s rybami a Amalii Kalogianni, která přispěla svou znalostí alonisské tradice zpracování tuňáka. 

Ve výrobně jsou následovány tradiční alonisské receptury na přípravu tuňáka naloženého ve vodě či v oleji a zároveň jsou zde dodržovány nejstriktnější moderní standardy a certifikace a to vše bez použití konzervantů nebo látek měnících chuť výsledného produktu.

Nakládání čerstvě uloveného tuňáka je dlouhou alonisskou tradicí. Tak jako u nás dříve ženy na venkově při dlouhých nočních večerech draly peří, tady ženy společně nakládají tuňáky :-) a vytváří si zásoby pro své rodiny. Tuňák Alelma chutná skvěle! Nechte se unést chutí Alonisské tradice!