Kód: 2500 |

Extra panenský BIO olivový olej 500ml AGASTO

239 Kč 269 Kč Sleva 11 % 478 Kč / 1 l
Skladem (>3 ks)

Organický extra panenský olivový olej má vyváženou chuť a je ideální pro přípravu dušené zeleniny, ryb, luštěnin nebo polévek. Olej získal v roce 2017 zlatou hvězdu v hodnocení Great Taste. Kyselost 0,3%.

Možnosti doručení
Můžeme doručit do:
8.7.2022
Kategorie: Olivový olej
druh oleje: extra panenský,bio extra panenský
velikost balení: 0,5 l
? bezlepkové: ano
? kategorie potravin: BIO
Minimální trvanlivost: standardně za více jak 21 dní
? ocenění: Great Taste *

Organické pěstování olivovníků je založeno na metodě omlazení půdy, recyklaci dostupných organických materiálů a ochraně životního prostředí. Touto metodou je dosaženo perfektní kvality olivového oleje bez chemických látek, které jsou škodlivé pro naše zdraví a znečišťují půdu, vodu a životní prostředí. Již v roce 2011 jsme přistoupili na principy organického farmaření a výsledkem je první cerfitikovaný BIO extra panenský olivový olej z ostrova Samos.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Agasto_logoV tradičních olivových hájech na ostrovech v Egejském moři využívají staleté olivovníky skalnatou a neplodnou půdu a produkují své "plody" v nepříznivých podmínkách sucha, silného větru a vysokých teplot. Světlo, mořský vánek, vytrvalé olivovníky a umění lidí, kteří je pěstují, jsou tím, co dělá náš olivový olej tak zvláštní. Našimi hlavními odrůdami jsou koroneiki a throuba.

Olivovníky throuba mají středně velké olivy. Pěstují se na Samosu i na dalších místech v Egejském moři. Stromy jsou 5-10 metrů vysoké a jejich větvě rostou nahoru. Mají zelené listy o délce cca 5,7 cm a šířce 1,2 cm. Tvar oliv je oválný a jeho průměrná hmotnost je 3,3gr. Poměr "masa" olivy k jádru je 5,2: 1 a procento obsahu oleje může dosáhnout až 28%. Používá se hlavně pro výrobu kvalitního olivového oleje a oliv throuba.

Agasto zlata medaile

Koroneiki olivy se pěstují v podstatě v celém Řecku. Má tu výhodu, že se dokáže přizpůsobit tvrdým podmínkám prostředí, jako je extrémní sucho a teplo a silný vítr. Může být pěstována takřka kdekoli, od hladiny moře až po nadmořskou výšku 500 metrů. Strom je 5-7 metrů vysoký a listy jsou tmavě zelené, jejich délka je cca 5,5 cm a šířka 1 cm. Tvar oliv je oválný a jeho průměrná hmotnost je 1,3 gr. Poměr "masa" olivy k jádru je 6,6: 1 a procento obsahu oleje se pohybuje od 15% do 27%. Používá se především k výrobě kvalitního olivového oleje. Olivy dozrávají od začátku října do prosince. V roce 2020 získal BIO olej Agasto na soutěži v Athénách zlatou medaily.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení