Exkluzivní bylinkové čaje ANASSA

Když otevřete balení Anassa BIO bylinkového čaje, nejdříve ucítíte neuvěřitelné aroma, úžasnou přírodní vůni, která vás zcela pohltí. Za chvíli si vychutnáte zabalenou ryzost a čistotu - autentické kvalitní řecké bylinky ze slunečné a úrodné řecké země.

26232050_789223807935722_580676762805744969_o

O čarovné moci bylin se dozvídáme již z řecké mytologie. Možná znáte příběh o bohyni Afrodité, která bylinkou diktamos léčila zraněného Aenea, stejná bylinka je spojována i s bájným hrdinou Achileem. Mytologie připisuje znalost léčivé moci bylin ale také Kentaurovi Chironovi, jeho matce nymfě Phyliře či Hadesovi, bohu podsvětí. Dnes, díky archeologických nálezům, víme, že se nejedná pouze o mýty, ale že léčivých účinků bylin využívali již obyvatelé starověkého Řecka. Víme tak zejména ze záznamů Hippokrata, Theophrasta, Dioscorida či Galena. Od nepaměti jsou byliny symbolem každodenního požehnání a synonymem pohody a dobrého zdraví.

V dnešní době farmaceutické společnosti z celého světa čerpají z řeckého odkazu. Na tento odkaz navazuje i ANASSA, která čerpá z bohatých bylinkářských tradic a kombinuje je s poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů, spolupracuje s Aristotelovou universitou v Thessaloniki. V čajích ANASSA najdete jen BIO vypěstované a certifikované aromatické byliny ve výjimečné kvalitě. Všechny vyrostly na úrodné a prosluněné řecké půdě, což zajišťuje jejich unikátní chuť. Určitě jste si taky všimli, jaký je obrovský rozdíl v chuti např. u oregana, které jste si dovezli z Řecka a toho, které si vypěstujete doma na zahrádce…. V Řecku se vyskytuje celkem 6.500 různých druhů bylin, z toho cca 1.600 endemicky, to znamená, že nerostou nikde jinde na světě (mezi nimi mj. známý diktamos). Byliny jsou sklízeny a čištěny ručně, aby neztratily nic ze svých hodnotných ingrediencí a sušeny v ideálních podmínkách, aby si zachovaly svou barvu. Díky tomu a díky preciznímu balení si zachovají byliny své cenné esenciální oleje.

Všechny aromatické a léčivé bylinky do čajů ANASSA jsou vybírány v harmonii s Hippokratovou tradicí, s přírodou, s tělem a duchem. ANASSA přináší 15 bylinek, které si můžete vychutnat samostatně nebo v různých směsích dle toho, co od čaje čekáte – relaxaci, posílení imunity, vitalitu, potěšení… Který si vyberete vy?

Každá sada ANASSA BIO bylinného čaje obsahuje bavlněné sáčky s bylinkami a bambusové tyčinky. Příprava čaje se tak stává příjemným rituálem. Navíc už samotné balení, tj. plechovka s veselými motivy, které symbolizují účinky čaje, z něj činí krásný a vkusný dárek. Krabička je navíc hermeticky těsná a tudíž byliny vydrží po otevření další týdny čerstvé, jako byste si je právě nasbírali na řeckých horách.

Přijďte si k nám do kamenné prodejny Greek Market na Novodvorské ulici vybrat čaj pro radost. Samozřejmě vám jej rádi také zašleme, pokud si objednáte v našem e-shopu. Navíc při nákupu nad 500,- Kč vám balíček pošleme Zásilkovnou zdarma. Nejlépe si váš čaj vychutnáte samozřejmě s řeckým medem. Máte rádi tymiánový nebo je libo radši med z květů citrusů?