Tymiánový med s 24 karátovým jedlým zlatem

Stayia_thyme_goldMed je často nazýván tekutým zlatem. Včelaři z farmy Stayia přidali do svého nejlepšího tymiánového medu třpytivé kousky jedlého 24 karátového zlata. Výsledný med je hromující pro oči a vznešený pro jazyk.

Nejlepší řecký med pochází z květů tymiánu. Tymiánový med je druh medu sbíraný z tymiánových květů. Už Hippokratés z Kosu vyzdvihoval nutriční a terapeutickou hodnotu medu a užíval ho nejen jako potravu, ale také jako lék. Divoký tymián roste po celém Řecku, které je známé aromatickým tymiánovým medem s bohatým aroma a léčivými vlastnostmi. Tento med má tmavě zlatavou jantarovou barvu, typickou luxusní a rafinovanou vůni. Původ tymiánového medu je ve Středomoří, kde rostliny rostou v suchém slunném klimatu a využívá ideální kombinaci pro výrobu čistého organického medu. Intenzivní bylinná a květinová vůně je populární nejen v Řecku, ale díky úžasné chuti a mnoha pozitivním účinkům na zdraví získává celosvětovou popularitu.

Tymiánový med z farmy Stayia jde ještě o krok dále a aby přívlastek tekuté zlato často dávaný medu byl naplněn, vytvořili smícháním organického tymiánového medu s jedlými plátky 24 karátového zlata dokonalou kombinaci pro vaše chuťové pohárky.

Stayia_thyme_gold_insideNabízí skutečně čistou chuť - nejčistší řecký tymiánový med se zlatými plátky nejvyšší čistoty jako nejvyšší příčku luxusu.

Podle starých alchymistických znalostí mělo zlato zvláštní sílu, která přispívala k dlouhověkosti. Během historie bylo zlato uznáno jako luxusní zboží. Historici dlouho tvrdili, že Kleopatra používala čísté zlato jako nástroj k udržení mladistvé pokožky tím, že spala ve zlaté masce každou noc. Ve starém Římě byly zlaté masky požívány k léčbě různých kožních problémů. Ve starověké čínské medicíně bylo zlato klíčem k mládí, protože královna dynastie Čching denně užívala zlatý masážní váleček. Egypťané věřili, že léčivá síla zlata mohla vyléčit všechny fyzické, duševní i duchovní potíže. Aplikace sloučenín zlata na léčbu je nazávána chrysoterapie. Alchymisté v 15. století považovali zlato za vhodný lék na většinu nemocí a připravili s ním mnoho látek. 

Tymiánový med je proslulý léčivými vlastnostmi, protože má antibakteriální a antifungální vlastnosti a je to první volba pokud jde o přírodní lék pro mnoho lidí. Ale i když je tymiánový med sám o sobě velmi prospěšný, pokud jde o přírodní způsoby podpory hojení a prevence nemocí, existuje způsob, jak udělat tymiánový med ještě silnějším a účinnějším - v kombinaci se zlatem. Ano, čisté zlaté plátky, které jsou jedlé, mohou být zamíchány do tymiánovém medu, a to nejen proto, aby vytvořily vizuálně ohromující med, který se díky zlatu třpytí, ale aby zvýšil léčebné vlastnosti medu tím, že je kombinuje s jedním z drahých kovů. Pokud se chcete nechat hýčkat a užívat si luxusního ošetření pokožky, můžete použít tymiánový med se zlatými plátky - med i zlato mají pozitivní účinky na pokožku. 

Ano, není to úplně běžný dárek. Ale občas si můžete dopřát :-)

Stayia_thyme_gold_box