Jedná se o velmi jednoduchou formu čerstvého sýra, kdy dojde k přirozenému zkysnutí mléka a následně vznikne sýr. Nejlépe se dá přirovnat k italské Riccotě. Sýr je to velmi jemný, s lehce nakyslou chutí. Nejlépe chutná na čerstvý chléb nebo na řecký dakos. Tradičně je produkován na Krétě.
Složení: kozí a ovčí mléko, syrovátka, sůl a syřidlo.
Výživové údaje na 100gr:
Energetická hodnota 1209kJ/292kcal, tuky 26,5gr z toho nasycené mastné kyseliny 17,9gr, sacharidy 1gr z toho cukry 0,4gr, bílkoviny 12,4gr, sůl 0,82gr.
Vakuové balení 400gr.
Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.
Skvělé minimálně solené velké olivy Prune z Argolidi na Peloponésu jsou sušené v troubě a díky sušení a minimálnímu množství soli si zachovávají přírodní chuť oliv a aroma.
Křupavé řecké zelené BIO olivy plněné voňavým česnekem jsou skvělé k vínku nebo jako svěží svačinka.
Milujete řecké olivy? A plněné? Tak tyhle velké řecké křupavé zelené olivy plněné červenou paprikou vám budou opravdu chutnat!
Milujete řecké olivy? Co si takhle dát velké řecké křupavé zelené olivy ochucené oreganem, kořením zvaným bukovo, česnekem, chili a kousky červené řecké papriky.
Milujete řecké olivy? Tak tyhle velké řecké křupavé zelené olivy vám budou opravdu chutnat!
Také milujete řecké olivy? Vyzkoušejte oblíbené kalamon olivy bez pecek, které nejsou naložené jak bývá obvyklé ve slaném nálevu, ale jsou po vypeckování a namarinování rovnou...
Oblíbený kyperský Halloumi, náš favorit na letní grilování nebo na přípravu saganaki na pánvi. Položte ogrilované kousky sýra Halloumi na salát a budete mít skvělý oběd.
Lahodný tvrdý sýr Ladotyri se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix ovčího a kozího mléka, kterého nesmí být více než 30%, zvířata se pasou na lesbosských...
Typický řecký, zbožňovaný sýr, který je nedílnou součástí řeckého salátu "choriatiki" stejně jako mnoha dalších pokrmů. Je vyroben z BIO ovčího a kozího mléka od volně se...
Oblíbený tvrdý sýr graviera se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix ovčího a kozího mléka. Sýr je lahodný, jemný a je ideální jen tak nakrájený s čerstvým...
Tvrdý sýr graviera Akanthos z Chalkidiki je vyroben z čerstvého ovčího a kozího mléka a zraje minimálně 12 měsíců. Výsledkem je intensivní jemná chuť sýra, skvělé chutná k...
Tvrdý sýr kefalotyri je v Řecku velmi oblíbený na teplou kuchyni. Mix ovčího a kozího mléka je ideálně vyvážený, mírná slanost dodává jídlům skvělou chuť. Kafalotyri lze...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.