Aloe Vera - zázrak z řecké přírody

Aloe Vera je velmi stará rostlina, jejíž kosmetické a léčebné účinky byly v historii mnohokrát prověřeny. Existuje více než 60 druhů aloe, ale pouze 5 z nich je zdraví prospěšných.

Aloe Vera kousky narezane Greek marketAloe Barbadensis Miller, nebo-li jak ji známe Aloe Vera, je nejúčinnějším druhem ze všech. Její gel obsahuje 200 různých nutrientů, které přispívají jak prevenci chorob, tak k léčbě některých z nich a zároveň jsou vynikajícími pomocníky v kosmetické péči o pleť. Vitamíny, minerály a stopové prvky, aminokyseliny, enzymy, polysacharidy, lignin, mastné kyseliny, steroidy a mnoho dalších látek – to vše v gelu z jedné jediné rostliny.

Historie

Slovo Aloe pochází z hebrejského “alloeh”, což označuje hořkou a čirou substanci, zatímco slovo Vera má latinské kořeny a značí „opravdový, původní“. Příběh Aloe začal mnoho století nazpět, kdy byla používána k léčbě ran, popálenin a poštípání hmyzem. Dokonce Kryštof Kolumbus s sebou na lodě nakládal aloe, aby zamezil kurdějím u námořníků. Oficiálně byly léčivé vlastnosti této cenné rostliny potvrzeny v roce 1959 FDA.

Kultivace

Aloe Vera v kvetinaci Greek MarketPěstování aloe vyžaduje speciální podmínky půdy a klimatu. Může růst na kamenitých a suchých polích, ale musí zde fungovat drenážní systém. Výhodou je pěstování aloe ve svahu. Rostliny potřebují hodně slunce a světla a také vítr a teplé přímořské klima. Z těchto důvodů je Řecko a zvláště pak jeho jih nejlepší lokalitou pro pěstování aloe vysoké kvality. Ideální stáří rostliny ke sklizni je mezi 2 a 3 lety.

Účinky aloe na zdraví

Aloe, jako přírodní šťáva, kterou přijímáme denně ve správném množství, přispívá k prevenci, rehabilitaci nebo ke zmírnění více než 100 chorob! Například:

  • Předchází zánětům kloubů, má analgetické a hojivé účinky a zlepšuje pohyblivost svalů a kloubů.
  • Působí jako fungicid a antimikrobiálně po operacích.
  • Je prevencí proti nachlazení, chřipce a respiračním chorobám.
  • Značně zlepšuje zažívání a trávení potravy a reguluje microbiotu ve střevech. Zároveň pomáhá při kolikách a jiných poruchách trávení jako jsou zácpa, hemeroidy, reflux nebo žaludeční vředy.
  • Má revitalizační a omlazující účinky na pleť, proto tolik pomáhá hojit popáleniny a rány a je dobrým spojencem v boji proti akné, lupénce a oparům.
  • Aloe působí proti stárnutí pleti a bojuje proti volným radikálům, zatímco zároveň pleť skvěle hydratuje. Zlepšuje elasticitu a jas pleti, podporuje tvorbu elastinu a kolagenu.
  • Aloe Vera gel do sklenice Greek MarketZlepšuje cirkulaci krve, primárně na úrovni malých kapilár, kde dochází k výměně kyslíku a živin pro buňky.
  • Přispívá k detoxikaci, čistí orgány a přispívá k jejich normální funkci.
  • Dodává energii a pomáhá udržení normální tělesné hmotnosti.
  • Má protizánětlivé vlastnosti, které potlačují zánětlivé procesy kdekoliv v těle.
  • Aktivně přispívá ke snížení krevního tlaku, cholesterolu a krevního cukru u diabetu.
  • Má antialergické vlastnosti.
  • Působí pozitivně na ústní a zubní prostředí a napomáhá ústní hygieně.

Aloe je jediná rostlina, která je 100% biochemicky kompatibilní s lidským tělem. To znamená, že aloe je zkrátka ze stejných elementů jako lidské tělo. Benefity se u každého jednotlivce liší, každý si z aloe vezme to, co jeho organizmu chybí a zbytek je vyloučen, aniž by tělo zatěžoval.  Aloe je ideální pro vegetariány, kuřáky, atlety, osoby na dietě stejně jako osoby, které berou dlouhodobě léky.

Společnost Kaloe produkuje všechny své produkty z ČERSTVÉ Aloe šťávy v raw kvalitě. To je zásadní. Spousta dostupných Aloe nápojů je totiž vyráběná z Aloe sušené a tudíž nemůže nabídnout takové nutriční hodnoty jako produkty Kaloe. BIO Aloe je pěstována výhradně na polích jižního Řecka, tj. na Krétě, Peloponésu a Egejských ostrovech, kde jsou ideální podmínky pro růst Aloe. Studie produktů Kaloe probíhá na farmaceutickém oddělení National a Kapodistrian University v Athénách.

Produkty z aloe vera

Aloe Vera s mastichou Greek MarketKrémy, šampony, vlasové a pleťové masky, mazání na bolavé svaly a klouby… a mnohem více naleznete mezi kosmetickými produkty Kaloe.

Pokud chcete své zdraví a krásu podpořit i zevnitř, doporučujeme BIO Aloe Vera gely, které se užívají pravidelně jako medicína. Na rozdíl od mnoha obdobných produktů nejsou vyráběny ze sušené, ale čerstvé aloe a to značně zvyšuje jejich účinky a přínos pro organismus. Chcete-li posílit vaši imunitu v chřipkovém období, zlepšit zažívání, udělat si jarní detox nebo ulevit bolavým kloubům a vyživit je, dopřejte si kůru aloe vera. Gely nabízíme v různých příchutích