Pečená brambora s uzeným sýrem Mastelo a slaninou.

Dali byste si něco fakt dobrého? Tak si upečte bramboru s uzeným sýrem Mastelo. Je to pecka!Mastelo_Kapnisto_potatoe

Skvělá plněná brambora se dvěmi oblíbenými přísadami - slaninou a uzeným sýrem. Je to jednoduché a zvládne to úplně každý.

Budete potřebovat na 2 porce:

- 4 středně velké brambory se slupkou
- 50g na drobno nakrájené slaniny
- 100g uzeného kozího sýra Mastelo nakrájeného na menší kostky
- 2 stroužky rozdrceného česneku
- 1 lžíce nakrájené petrželové natě
- 100ml mléka
- 2 kousky másla (cca 10g)
- sůl a pepř

Jak na to?

Řádně omyjte brambory. Ve vařící osolené vodě povařte brambory cca 25 minut, aby nebyly uplně uvařené. Brambory slijte a po chvilce rozřízněte podélně na poloviny.

Opatrně lžící půlky brambor vydlabejte, aby se vám nerozpadly, vnitřek nakrájejte na drobné kousky a dejte do misky. Na pánvičce rozehřejte polovinu másla a 2-3 minutky opečte slaninu a potom ji dejte do misky k bramborám. Přidejte česnek, zbytek másla, petržel a pepř. Opatrně promíchejte a přidávejte pomalu mléko, aby se hmota promíchala a spojila s mlékem. Osolte dle chuti. Brambory naplňte směsí a položte nahoru kostky uzeného sýru Mastelo (trocha směsi vám zbyde, tak si ji opečte na pánvi na předkrm, než se brambory upečou :-)).

Pekáč lehce namažte olejem a brambory před vložením do trouby lehce pokapejte olivovým olejem. V troubě na cca 200 stupnů zapečte 15-20 minut, až se sýr opeče a začne měknout. Nakonec posypte trochou čerstvé petržele. Pijte se skvělým bílým řeckým vínem :-)

Dobrou chuť - kalí orexi! 

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné