Šneci na česneku s opečenou bagetkou

Hlemýždi se konzumují od pravěku a patří ke gastronomické tradici v mnoha zemích. Jsou považováni za pochoutku a neustále roste jejich popularita, jsou často označováni za superfood. Existuje mnoho důvodů, proč by si šneci měli najít cestu na váš talíř. Ve skutečnosti jsou hlemýždi zdravým jídlem s překvapivě vysokou nutriční a terapeutickou hodnotou. Vyzkoušejte jednoduchý recept na začátek pro inspiraci.

Budete potřebovat pro 2 osoby:

- jednu sklenici marinovaných šneků
- stroužek česneku
- trochu másla
- lžíci olivového oleje
- trochu sušených hub
- 1dc bílého bílého suchého vína 
- sůl a pepř
- 1dc smetany ke šlehání
- lžíci nasekané petrželky
- šťávu z citronu.

Jak na to?

Sušené houby lehce rozmixujte v mixéru, vložte je do mísy s trochou teplé vody a smíchejte do jemné omáčky. Na pánvi zahřejte trochu olivového oleje, přidejte lžičku másla. Dejte šneky (můžete použít i mražené šneky) do pánve, přidejte rozmačkaný česnek, houby a dobře promíchejte. Přidejte bílé víno a poté, co se odpaří, přidejte smetanu. Lehce osolte a opepřete a povařte na velmi mírném ohni pár minut. Opečte si rozpůlenou bagetku nebo bílý chléb nakrájený na plátky (nejlépe na grilu). Hotovou směs nandejte na pečivo a nakonec přidejte nahoru trochu nakrájené petrželky ochucené šťávou z citrónu. Dobrou chuť!

Sneci na bagetce

 

Prohlédněte si všechny delikatesy se šneky.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení