Šneci na česneku s opečenou bagetkou

Hlemýždi se konzumují od pravěku a patří ke gastronomické tradici v mnoha zemích. Jsou považováni za pochoutku a neustále roste jejich popularita, jsou často označováni za superfood. Existuje mnoho důvodů, proč by si šneci měli najít cestu na váš talíř. Ve skutečnosti jsou hlemýždi zdravým jídlem s překvapivě vysokou nutriční a terapeutickou hodnotou. Vyzkoušejte jednoduchý recept na začátek pro inspiraci.

Budete potřebovat pro 2 osoby:

- jednu sklenici marinovaných šneků
- stroužek česneku
- trochu másla
- lžíci olivového oleje
- trochu sušených hub
- 1dc bílého bílého suchého vína 
- sůl a pepř
- 1dc smetany ke šlehání
- lžíci nasekané petrželky
- šťávu z citronu.

Jak na to?

Sušené houby lehce rozmixujte v mixéru, vložte je do mísy s trochou teplé vody a smíchejte do jemné omáčky. Na pánvi zahřejte trochu olivového oleje, přidejte lžičku másla. Dejte šneky (můžete použít i mražené šneky) do pánve, přidejte rozmačkaný česnek, houby a dobře promíchejte. Přidejte bílé víno a poté, co se odpaří, přidejte smetanu. Lehce osolte a opepřete a povařte na velmi mírném ohni pár minut. Opečte si rozpůlenou bagetku nebo bílý chléb nakrájený na plátky (nejlépe na grilu). Hotovou směs nandejte na pečivo a nakonec přidejte nahoru trochu nakrájené petrželky ochucené šťávou z citrónu. Dobrou chuť!

Sneci na bagetce

 

Prohlédněte si všechny delikatesy se šneky.