Salát s tuňákem z Alonissou

Salát s tuňákem z Alonissou s vejcem.

Slibujeme, že příště už bude recept s pořádným flákem masa :) Ale dneska si udělejte naprosto fantastický salát s tuňákem z ostrova Alonissos. Podle sloganu "z moře rovnou do zavařovací sklenice" si můžete užít výtečnou chuť tuňáka naloženého v extra panenském olivovém oleji i u vás doma. Recept je velmi jednoduchý a výsledek je famózní. Pro dvě osoby budete potřebovat:

 

Dejte vařit vejce – do vařící vody je vložte na 4 minuty, po uvaření do hrnce nalijte studenou vodu a po chvíli vejce opatrně oloupejte. Salát propláchněte a rozdělte na dva talíře, zakapejte ho olivovým olejem s citronem, dle chuti opepřete a osolte a pořádně promíchejte nejlépe rukama. Rajčata, okurku a cibuli nakrájejte na tenčí plátky a naskládejte na promíchaný salát. Položte navrch pár oliv, ideálně Kalamon. Na talíře rozdělte jednu sklenici tuňáka z Alonissou – my jsme použili bílého zauzeného tuňáka v olivovém oleji, ale můžete použit i normálního v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě nebo modroploutvého tuňáka v olivovém oleji. Zbylým olejem se sklenice přelijte salát, zauzený tuňák olej nádherně provoní a salát tak získá další rozměr. Nakonec položte na salát naměkko uvařené vejce a po naservírování na stole ho nožem rozříznete, tekutý žloutek se krásně rozteče do salátu, spojí se s olejem a vyšponuje vaše chuťové buňky na maximum.  Podle chuti podávejte s bagetou.

Přejeme dobrou chuť, kali orexi!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení