Salát s tuňákem

Lahodný salátek z řeckých ingrediencí, který vás v létě bohatě zasytí k obědu či k večeři. 

Budete potřebovat:

 

Tuňák z ostrova Alonissos

Sušená rajčátka Liasto

Černé olivy, např. BIO Kalamon od Stamatakos 

Čerstvá rajčata

Zelené fazolky čerstvé nebo mražené

Pár mladých brambor

Červená cibule

Vejce

Ledový salát

Květ mořské soli 

 

Na zálivku: 

Extra panenský olivový olej např. Liokarpi

Citronová šťáva

Špetka soli

Troška cukru

Lžička hořčice, např. Citrus hořčice s mandarinkou (ale může být i jiná, klidně i pikantní)

 

Pro lenochy doporučujeme hotovou zálivku s karobem a mandarinkou Citrus

 

Vejce vložíme do hrnce s vodou a vaříme cca 6 minut od bodu varu. Poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Uvaříme také zelené fazolky, ať už zmražené či čerstvé, pozor, nesolit, jinak budou tvrdé. V jiném hrnci uvaříme brambory ve slupce. Po uvaření je zchladíme a nakrájíme i se slupkou.

Ledový salát omyjeme a nakrájíme, přidáme k němu nakrájená čerstvá rajčátka a pár kousků rajčat sušených pro intenzivnější chuť. Přidáme brambory, fazolku a vše promícháme se zálivkou, kterou si vyrobíme sami jednoduše smícháním olivového oleje, citronové šťávy, špetky soli, trošky cukru a lžičky hořčice, nebo sáhneme po hotové zálivce od firmy Citrus. 

Ochucenou zeleninu přendáme na talíř a nahoru umístíme tuňáka, čtvrtky vejce a olivy na dozdobení.

Kali orexi!