BIO oreganový esenciální olej - přírodní zázrak

oregano-production

Je BIO oreganový esenciální olej přírodní zázrak?

Kvalitní oreganový esenciální olej můžete zcela jistě nazývat přírodním zázrakem. V mnohém totiž dokáže nahradit antibiotika, jejichž užívání se často neobejde bez vedlejších účinků (oslabují imunitu, snižují vstřebávání vitamínů, ničí střevní bakterie a sliznici ve střevech). Takže pokud to není nutné, je lepší se jim vyhnout a zkusit použít přírodní antibiotikum. Jedním z nejsilnějších přírodních antibiotik je právě oregano, u kterého nebyly prokázány žádné vedlejší účinky a neničí (podobně jako antibiotika) ty dobré bakterie. 

BIO oreganový olej z řeckého ostrova Naxos, který leží v naprosto čisté přírodě uprostřed Středozemního moře, se získává z květů a listů rostlin divokého oregana (Origanum vulgare spp. hirtum). Oreganový olej je prokazatelně účinný při zabíjení bakterií Staphylococcus a dalších 25 různých druhů bakterií. Oregano je jedním z nejúčinnějších antibiotik přírody, ze všech aromatických rostlin má oregano nejvyšší obsah fenolů, přírodních fytochemických sloučenin, které mají vysoké antioxidační účinky. Jde o silné antimikrobiální činidlo, které velmi efektivně bojuje proti infekcím. Dále má antibakteriální, antifungální a antivirální vlastnosti, díky tomu má širokou škálu použití a přínosů pro Vaše zdraví. Oreganový olej obsahuje dvě silné sloučeniny, které se nazývají carvacrol a tymol, které ve velkém množství mohou tělu škodit, proto je potřeba vědět, jak s olejem zacházet. I ve vědeckých studiích se prokázalo, že obě tyto sloučeniny mají silné antibakteriální a antifungální vlastnosti.

Kromě jiného oregano podporuje léčbu chřipky, nachlazení, bolestí v krku, různých vyrážek, pokousání zvířetem, artritidy, tuberkulózy a dalších chorob. Pomáhá ničit organismy, které přispívají k rozvoji kožních infekcí, lze ho použít na plísně na nohou, akné a lupy, léčí opary, posiluje imunitní systém, zlepšuje pružnost svalů, pomáhá i od bolesti kloubů a svalů. Často zmírňuje i bolesti uší a zubů, zlepšuje problémy s trávením a potlačuje pálení žáhy.

oregano-essential-enPoužití oreganového esenciálního oleje

Při používání oreganového esenciálního oleje je nutné mít jistotu, že nemáte na oregano alergii. Používat by jej neměly ženy v těhotenství a děti, vždy doporučujeme konzultovat jeho použití s lékařem. Esenciální olej je 100% přírodní výtažek z květů a listů oregana. Je mnoho možností, jak oreganový esenciální olej použít: 

  • přidejte 2-3 kapky pro zmírnění překrvené nosní sliznice, ucpaného nosu a plicní infekce přidejte do difuzoru nebo výparníku a zhluboka vdechujte.
  • při bolesti v krku nakapejte 2-3 kapky oreganového oleje do sklenice vody a vypijte ji (při prvním použití doporučujeme nepít najednou, ale začít menším množstvím). Podpořit imunitní systém a zbavit se infekce můžete pravidelným pitím jedné sklenice 2x - 3x denně vždy před jídlem po dobu dvou týdnů.
  • při bolestech svalů a zad smíchejte oreganový olej se stejným dílem olivového oleje a jemně vmasírujte.
  • pokud přidáte 1 kapku oreganového oleje na zubní kartáček s pastou, omezíte nepříjemný dech.
  • při výskytu akné, oparů, různých plísní či psoriázy smíchejte 1-2 kapky oreganového oleje s lžičkou gelu z aloe vera případně kokosového oleje a výslednou směs aplikujte na požadované místo vatovým tampónem.

BIO oreganový esenciální olej z Naxosu je velmi silný a proto nesmí být využíván dlouhodobě. Vyzkoušejte nejvyšší možnou kvalitu i dalších BIO esenciálních olejů z ostrova Naxos z naší nabídky.

essential-oils-banner