Blacarbonara

blacarbonaraJeště jste nevyzkoušeli černý česnek? Zkuste jednoduchý recept blacarbonara - špagety s černým česnekem. Recept je jednoduchý a výsledek lahodný :-)

Co budete potřebovat:

cca 220g špaget, můžete zkusit řecké z Mamma Eirini 

70g salámu s černým česnekem

80g nastrouhaného sýra Graviera z ovčího a kozího mléka

15g pasty z černého česneku

15g másla

1 žloutek

nasekanou petrželku

sůl a pepř

Jak na to? Je to jednoduché, zvládne to úplně každý:

Ve velkém množství osolené vařící vody uvařte špagety al dente. V misce smíchejte žloutek z vajíčka s pastou z černého česneku a přidejte nastrouhaný sýr graviéra. Do pánve dejte rozpustit trochu másla, přidejte na drobno nakrájený salám s černým česnekem a po chvíli přidejte uvařené špagety a cca 100ml vody. Pozvolna krátce povařte a poté přendejte do misky z rozmíchaným žloutkem, pastou z černého česneku a sýrem. Promíchejte, aby se špagety obalily jemnou krémovou omáčkou. Servírujte s čerstvě namletým pepřem a petrželkou.