Odrůda: Agiorgitiko 100%. Alkohol 13,5%, kyselost 5,2 g/l, zbytkový cukr 0,3 g/l. Vinice s 27 let starými hrozny. Sklizeň koncem září.
Oblast: nadmořská výška 720 m.n.m, oblast Nemea na Peloponésu, Řecko.
Vinifikace: zralé hrozny Agiorgitika se zchladí před rozdrcením a potom se mošt nechá se šlupkami macerovat 15 dní v betonové nádrži. Poté je už čirý mošt fermentován vybranými kvasinkami pod řízenou teplotou po dobu 12 měsíců a bez dalších úprav či filtrace je víno lahvováno.
Archivace: více než 5 let od sklizně.
Podávejte chlazené na 14-16°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Troupis winery: Řecká vína z Peloponésu
Vinařství Troupis winery se specializuje na řecká vína z oblasti Peloponésu, zejména na odrůdu Moschofilero. Jejich vína jsou ceněna pro svou svěžest a aroma.
Vína s charakterem Peloponésu
Ideální pro párování s řeckými pokrmy.
