Atlamazoglou

Webová stránka značky: Atlamazoglou

Pastourmas hovezi maso susene AtlamazoglouKořeny rodiny Atlamázoglou pocházejí z Karváli v Kappadokii v Malé Asii. Od roku 1924 žije rodina v severním Řecku nedaleko přístavu Kavala v nově vytvořeném městě Nea Karváli. Z Turecka s sebou přivezli také rodinný recept na sušené hovězí maso zvané Pastourmas a speciální orientální koření zvané Tsimeni.

Pastourmas je sušené hovězí nebo vepřové maso. Původ slova vznikl v antickém Řecku ze slova pastós - posypané solí. Pastourmas vznikl v minulosti kvůli požadavku na uskladnění masa na dlouhou dobu. Velmi stará metoda sušení masa spočívá v tom, že se do dřevěné nádoby dala silná vrstva soli, na ni se položilo v kuse maso a celé se zakrylo solí. Takto uložené maso se nechalo několik dnů zrát. Poté se odstranila všechna sůl a maso se uložilo na kámen a těžkými kameny se zatěžkalo. Nakonec se celý kus masa obalil v tlusté vstvě speciálního mixu orientálního koření zvaného Tsimeni, které maso na dlouhou dobu zakonzervovalo.

Vyzkoušejte jednu z delikates od Atlamázoglou.

Pastourmas veprovy bucek suseny Atlamazoglou

Tradiční sušená klobáska z hovězího masa s orientálním kořením ATLAMAZOGLOU
Novinka
od 160 Kč

Při výrobě hovězí pastourmy - tedy sušeného hovězího masa, se využívají odřezky, ze kterých se vyrábí chutné klobásky zvané soutzouki. Do nasekaného masa na drobné kousky se přídá koření Tsimeni s česnkem a směs se nechá jeden až dva dny, aby maso "nasálo" chuť a vůni koření. Výsledkem je voňavá klobáska, normální i pálivá, která vás svou chutí nadchne.  

Vyprodáno 
Vepřový pastourmas - sušená kotleta nebo bůček s orientálním kořením 100g ATLAMAZOGLOU
Novinka
159 Kč
139 Kč
(–13 %)

Tradiční Pastourmas - tedy sušené vepřové maso podle receptu rodiny Atlamázoglou, je tradičně upraveno sušením a mixem orientálního koření zvaného Tsimeni. Fantasitický sušený bůček, který můžete použít třeba do oblíbených špaget carbonara, místo slaniny třeba do sendviče. Sušená vepřová kotleta je úžasně měkká a šťavnatá, nejlepší je s čerstvým chlebem.  

Skladem  (> 3 ks)
Pastourmas susene hovezi maso s orientalnim korenim Atlamazoglou Greek Market
Novinka
179 Kč
159 Kč
(–11 %)

Pastourmas je sušené hovězí maso, jehož příprava má kořeny až v Turecké Kappadokii. Rodina Atlamázoglou, která pochází z této oblasti, používá velmi starou metodu sušení masa a speciálního koření zvaného Tsimeni, které maso nádherně provoní a ochutí. Pokud jste milovníky pokrmů z masa, musíte originální pastourmas ochutnat.  

Skladem  (> 3 ks)
3 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem