Atlamazoglou

Webová stránka značky: Atlamazoglou

Pastourmas hovezi maso susene AtlamazoglouKořeny rodiny Atlamázoglou pocházejí z Karváli v Kappadokii v Malé Asii. Od roku 1924 žije rodina v severním Řecku nedaleko přístavu Kavala v nově vytvořeném městě Nea Karváli. Z Turecka s sebou přivezli také rodinný recept na sušené hovězí maso zvané Pastourmas a speciální orientální koření zvané Tsimeni.

Pastourmas je sušené hovězí nebo vepřové maso. Původ slova vznikl v antickém Řecku ze slova pastós - posypané solí. Pastourmas vznikl v minulosti kvůli požadavku na uskladnění masa na dlouhou dobu. Velmi stará metoda sušení masa spočívá v tom, že se do dřevěné nádoby dala silná vrstva soli, na ni se položilo v kuse maso a celé se zakrylo solí. Takto uložené maso se nechalo několik dnů zrát. Poté se odstranila všechna sůl a maso se uložilo na kámen a těžkými kameny se zatěžkalo. Nakonec se celý kus masa obalil v tlusté vrstvě speciálního mixu orientálního koření zvaného Tsimeni, které maso na dlouhou dobu zakonzervovalo.

Pastourmas veprovy bucek suseny Atlamazoglou

 









Vyzkoušejte jednu z delikates od Atlamázoglou.

Pastourmas susene hovezi maso s orientalnim korenim Atlamazoglou Greek Market
Chlazené
Hovězí pastourmas - sušené maso s orientálním kořením 100g ATLAMAZOGLOU
179 Kč
169 Kč
(–5 %)

Pastourmas je sušené hovězí maso, jehož příprava má kořeny až v Turecké Kappadokii. Rodina Atlamázoglou, která pochází z této oblasti, používá velmi starou metodu sušení masa a...

Vyprodáno 
3510
Tradiční sušená klobáska z hovězího masa s orientálním kořením ATLAMAZOGLOU
Chlazené
Tradiční sušená klobáska z hovězího masa s orientálním kořením ATLAMAZOGLOU
od 149 Kč

Při výrobě hovězí pastourmy - tedy sušeného hovězího masa, se využívají odřezky, ze kterých se vyrábí chutné klobásky zvané soutzouki. Do nasekaného masa na drobné kousky se...

Vyprodáno 
3512/150
2 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem