Hrozny jsou pěstovány v oblasti Dafnes, blízko Heraklia na Krétě, v nadmořské výšce 350m.
Charakteristika: hrozny fermentují klasicky v nerezových nádržích při teplotě 24-28 stupňů a poté víno dozrává 12 měsíců ve francouzských dubových sudech, nových i dvakrát-třikrát použitých. Víno s postupem času krásně zraje s stává se ještě bohatším, se šťavnatými taniny, dlouhou a pikantní dochutí.
Ideální k jídlu: víno díky své vyzrálosti se hodí především k divočině, vepřové pečeni, skvěle doplní tradiční osso buco. Ale ladí také například ke steaku z tuňáka.
Servírujte při teplotě 17°C.
Víno může být archivováno až po dobu deseti let.
Alkohol : 14,4% vol
Zbytkový cukr: 2,5 gr/lt
Kyselost: 6,1 gr/lt
Sulfáty: 65 mg/lt
pH: 3,5
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.