Kód: 1656 |

Nefiltrovaný extra panenský olivový olej Thema EARLY HARVEST 500ml Terra di Sitia

469 Kč 499 Kč Sleva 6 % 938 Kč / 1 l
Skladem (>3 ks)

Nefiltrovaný extra panenský olivový olej z ručně sbíraných nezralých oliv má bohaté ovocné aroma a vysoký podíl polyfenolů, je lisovaný z nezralých oliv sbíraných na přelomu října a listopadu a nefiltrovaný je stáčený rovnou z lisu. Má krásně zelenou barvu a lahodnou chuť čerstvých oliv. Navíc je krásně zabalený a potěší každého, komu ho věnujete jako dárek. Užijte si to nejlepší z Kréty.

Možnosti doručení
Můžeme doručit do:
29.4.2024
Kategorie: Olivový olej
druh oleje: extra panenský nefiltrovaný
velikost balení: 500 ml
? bezlepkové: ano
Minimální trvanlivost: standardně za více jak 10 dní

Obsah 500ml. Kyselost 0,3%. PDO Sitia.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Terra di Sitia olivove hajeOlivové háje Terra di Sitia se nacházejí v polo hornaté krajině na východě Kréty v nadmořské výšce 450-550m nad mořem v okolí vesnic Agios Gerogios, Maronia, Paraspori a Chamezi v oblasti zvané Sitia. Olivový olej je produkován výhradně z oliv druhu Koroneiki rostoucích v této oblasti a získal označení PDO (Protected Designation of Origin). Nadmořská výška, půda, voda, vítra a specifické klima oblasti Sitia dává olivovému oleji typickou chuť s vysokým podílem polyfenolů, silnou a ovocnou chuť, světlou zlato-zelenou barvu a 

TerraDiSitia_olive_oil

výraznou vůni čerstvých oliv. Olivy se sbírají nezralé, listují se za studena a každoročně se používají pouze ty nejlepší olivy, aby vždy vznikl olej té nejvyšší kvality.

Odrůda Koroneiki (Olea Europea) patří v Řecku k nejrozšířenějším odrůdám. Má dvě nejdůležitější výhody oproti jiným odrůdám oliv - je velmi odolná vůči suchu i silnému větru a je velmi stabilní v produkci oliv. Olivy mají malou velikost a stromy nemají žádné zvláštní požadavky na půdu nebo klima. Koroneiki je považována v Řecku za královnu olivovníků a počátky jejího pěstování sahají až do Minojských dob. Kvete od poloviny dubna a olivy dozrávají od října do prosince.Terra di Sitia koroneiki