Pevné, krémové a chutné – brambory Spouda z oblasti Kozani na severu Řecka jsou ideální pro vaření, pečení i smažení. Ideální teplota skladování je 8–12 °C v suchu a temnu, nízké teploty pod 5 °C způsobují přeměnu škrobu na cukry a ovlivňují chuť. Lze je uskladnit na 2–3 měsíce při optimálních podmínkách. Doporučujeme je skladovat mimo přímé slunce, ve větraném prostoru a neskladovat spolu s cibulí nebo ovocem produkujícím ethylen.
🇬🇷 Podzimní brambory Spouda
• Slupka: tenká, světle hnědá až okrová, hladká.
• Dužina a chuť: krémová, pevná, jemná, světlá. Chuť je delikátní, mírně nasládlá, neutrální, vhodná pro různé druhy úprav.
• Období dozrávání: červenec - září
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
