Řecké pomeranče obecně vynikají vysokým obsahem cukru, intenzivní vůní a pěstují se převážně v Argolidě, Lakónii, Messénii a také na Kréte. Díky slunci a půdě získávají bohatou chuť i barvu. Pomeranče jsou sbírané zralé plné sladké šťávy a pokud je uskladníte v lednici, vydrží Vám i dva měsíce. Nejsou chemicky ošetřované, tak je potřeba je častěji kontrolovat. V pokojové teplotě vydrží mnoho dní.
🇬🇷 Hlavní řecké odrůdy pomerančů
-
Washington Navel
• Silnější, hrubší slupka, snadno loupatelná
• Sladká chuť, málo kyselá
• Dozrává v zimě (prosinec–únor)
• Typická pro oblasti Argolida a Lakónie -
Navalina
• Hladší, tenčí slupka než u Washington Navel
• Velmi aromatická, vyvážená sladkost, první pomeranče v listopadu jsou více kyselejší
• Raná odrůda (listopad–leden) -
Merlin
• Středně silná slupka, intenzivní oranžová barva
• Více kyseliny, výborná na džusy
• Zimní až raně jarní sklizeň (prosinec–březen) -
Valencia Late
• Tenčí, hladká slupka, vysoký obsah šťávy
• Chuť vyvážená, sladkokyselá
• Pozdní odrůda (duben–červen)
• Často druhá sklizeň po zimních odrůdách -
Newhall
• Hladká slupka, menší velikost plodu
• Sladká a voňavá dužina
• Rané dozrávání (listopad–prosinec)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
