Recept: kritharaki s kurkumou a sýrem feta (2 porce).
Budete potřebovat 110g kritharaki, olivový olej, 1 nasekanou cibuli, 1 stroužek česneku, 400ml vařící vody nebo vývaru, 1 zelená paprika, 2 nakrájená rajčata, sůl a pepř, kousek sýru feta.
Na pánvi na olivovém oleji nechte zkaramelizoval cibuli a změknout nakrájený česnek, přidejte vývar, kritharaki a ostatní ingredience. Vařte na mírném ohni do změknutí a odpaření vody. Servírujte s nadrobenou fetou na kousky, dochuťte solí a papřem a trochou olivového oleje.
Složení: vysoce kvalitní standardní a tvrdá pšeničná mouka durum, kurkuma.
100g kritharaki se standardně vaří ve 300ml vody po dobu 3-4 minuty a poté se nechá 10-12 minut v hrnci s pokličkou dojít.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Rodinné tradiční ručně psané recepty babičky Anny začala jednoho dne její dcera Irini zkoušet ve své kuchyni a v roce 1987 začala její profesionální cesta pod značkou „Mama Eirine“. Těstoviny jsou vyráběné vždy z těch nejkvalitnějších ingrediencí z Řecka, vždy ručně hnětené těsto a výsledek je jedinečný.
Kromě vysoce kvalitní pšeničné mouky z tvrdé pšenice durum používají pouze čerstvou zeleninu, kterou sami vybírají a myjí, aby si byli jisti kvalitou. Nepoužívají žádné přísady, konzervační látky či prášky,
nepřidávají sůl. Jsou-li v těstovinách vejce nebo mléko, vždy jsou čerstvé. Jogurt používaný v trachanasu je domácí! Téměř všechny produkty jsou vhodné pro vegany a vegetariány.
Vyzkoušejte kvalitní těstoviny plné chuti a recepty babičky Anny na skvělá a jednoduchá jídla.