Kód: 1357 |

Pasta z tuňáka z ostrova Alonissos 212g ALELMA

179 Kč 84,43 Kč / 100 g
Skladem (>3 ks)

"Z moře rovnou do zavařovací sklenice". Jemná tuňáková pasta v olivovém oleji z řeckého ostrova Alonissos. Jednoduchou a lahodnou svačinu připravíte tak, že si opečete bagetku, přidáte na ní trochu tuňákové pomazánky a na drobno nakrájená rajčátka. Pokud přidáte na dochucení snítku tymiánu, výsledek bude geniální :-)

 

Možnosti doručení
Můžeme doručit do:
3.4.2024
Kategorie: Tuňák z Alonissou
? výrobek obsahuje: tuňák
? bezlepkové: ano
Minimální trvanlivost: standardně za více jak 10 dní

Maso z tuňáka je výborným zdrojem bílkovin, vitamínů a stopových prvků. Díky svým nutričním hodnotám má rozhodně své místo ve vyrovnané a zdravé stravě.

Přítomnost  Ω3 mastných kyselin, které pomáhají redukovat cholesterol, dávají tuňákovi ochranné až léčebné vlastnosti. Konzumace tuňáka pomáhá speciálně při redukci rizika kardiovaskulárních chorob a také zmírňuje symptomy artritidy a dále je považována za důležitou při vývoji a růstu dětí. 

Složení: tuňák 70%, 30% extra panenský olivový olej, sůl. Uloven ve Středozemním moři.
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 471kJ/241kcal, tuky 19,6g z toho nasycené mastné kyseliny 2,1g, sacharidy 0,0g, bílkoviny 16,2g, sůl 0,9g.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

 Rodinná firma na zpracování mořských plodů Alelma byla založen v roce 2007 na ostrově Alonissos Yiorgosem Anagnostou, který měl dlouholetou zkušenost v obchodování s rybami a Amalii Kalogianni, která přispěla svou znalostí alonisské tradice zpracování tuňáka. 

Ve výrobně jsou následovány tradiční alonisské receptury na přípravu tuňáka naloženého ve vodě či v oleji a zároveň jsou zde dodržovány nejstriktnější moderní standardy a certifikace a to vše bez použití konzervantů nebo látek měnících chuť výsledného produktu.

Nakládání čerstvě uloveného tuňáka je dlouhou alonisskou tradicí. Tak jako u nás dříve ženy na venkově při dlouhých nočních večerech draly peří, tady ženy společně nakládají tuňáky :-) a vytváří si zásoby pro své rodiny. Tuňák Alelma chutná skvěle! Nechte se unést chutí Alonisské tradice!

Map-blue-fin-tuna