Odrůda: Assyrtiko 100%. Alkohol 12,6%, kyselost 7,1 g/l, zbytkový cukr 0,35 g/l. Sklizeň 9. října.
Oblast: nadmořská výška 640 m.n.m, oblast Katarachi/Mantinia na Peloponésu, Řecko.
Vinifikace: hrozny Assyrtika se před drcením zchladí a poté se během fermentace v nerezových nádržích přidá malé množství pryskyřice z borovic typu Pinus halepensis. Část tohoto moštu je fermentována v dubových sudech pro větší komplexnost a potenciál zrání. Po trpělivém čekání po dobu tří měsíců na samotné vyčištění moštu se poté víno lahvuje bez jakéhokoli čištění nebo filtrace, aby se zachovali bohaté vlastnosti retsiny.
Archivace: více než 5 let od sklizně.
Podávejte chlazené na 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Troupis winery: Řecká vína z Peloponésu
Vinařství Troupis winery se specializuje na řecká vína z oblasti Peloponésu, zejména na odrůdu Moschofilero. Jejich vína jsou ceněna pro svou svěžest a aroma.
Vína s charakterem Peloponésu
Ideální pro párování s řeckými pokrmy.
