Většinou se z hroznů Moschofilera vyrábí bílé suché víno, ale EKATO je jiné! Kouzlo je v tom, že se hrozny nechají po dobu 100 dní (ekato řecky znamená sto) macerovat se slupkou a díky tomu bílé víno získá tmavě růžové zabarvení. Výsledkem je víno s intenzivní vůní růží, zázvoru a ovocnou svěží chutí.
Odrůda: Moschofilero 100%. Alkohol 12,5%, kyselost 6,32 g/l, zbytkový cukr 0,5 g/l. Vinice s 20 lety starými hrozny. Sklizeň začátkem října.
Oblast: nadmořská výška 700 m.n.m, oblast Litharakia - P.G.I. Arcadia na Peloponésu, Řecko.
Vinifikace: hrozny se nechají se slupkou 100 dní macerovat.
Archivace: >3 roky od sklizně.
Podávejte chlazené na 12°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Troupis winery: Řecká vína z Peloponésu
Vinařství Troupis winery se specializuje na řecká vína z oblasti Peloponésu, zejména na odrůdu Moschofilero. Jejich vína jsou ceněna pro svou svěžest a aroma.
Vína s charakterem Peloponésu
Ideální pro párování s řeckými pokrmy.
