Kód: 1385 |

Extra panenský olivový olej Megaritiki 500ml Ladolea

379 Kč 399 Kč Sleva 5 % 758 Kč / 1 l
Skladem (>3 ks)

Nefiltrovaný extra panenský olivový olej z odrůdy Megaritiki je intenzivně ovocitý, s tóny exotického ovoce a výraznou dochutí. Získal několik mezinárodních cen díky velmi vysokému obsahu polyfenolů. Dosahuje neuvěřitelných 937mg / Kg a řadí tak olej mezi oleje s nejvyšším obsahem polyfenolů na světě.

Možnosti doručení
Můžeme doručit do:
20.3.2024
Kategorie: Olivový olej
druh oleje: extra panenský
velikost balení: 500 ml
? bezlepkové: ano
Minimální trvanlivost: standardně za více jak 10 dní

Použití: Olej je ideální v kombinaci s výraznými chutěmi, saláty, červeným masem, grilovanou zeleninou. Skvělý je na BBQ a do marinád.

Lokalita: Dendro horská vesnice (650m.n.m.), Korintie, Peloponés

Odrůda: Megaritiki

Sklizeň: 10. - 30. listopad

Kyselost: 0,28

Olej, který získal mnoho mezinárodních ocenění, je z odrůdy Megaritiki, která je pěstována exkluzivně v severní části Peloponésu. Olivy jsou ručně sbírány na začátku listopadu, kdy začíná sběr oliv. V tuto dobu jsou olivy nezralé a stále ještě mají zelenou barvu. Díky tomu mají olivy výrazně ovocitou chuť a velmi intenzivní dochuť a mají více polyphenolů a antioxidantů, které jsou tolik zdraví prospěšné. Olivy jsou sklízeny ručně s velkou péčí a jsou lisovány striktně během  24 hodin od sklizně, díky čemuž si uchovají maximum prospěšných látek. Olivy jsou lisovány za studena při teplotě pod 27 st Celsia, což zaručuje výrobu excelentního oleje s výjimečným aroma a chutí. Před plněním do lahví je olej skladován na krátkou dobu v nerezových nádobách, kde dochází k procesu přirozené sedimentace. Potom je olej připraven k tomu, abyste si jej mohli vychutnat. 

Olej můžete použít na doplnění ručně vyrobené keramické nádoby. Inspirace pochází z bohaté historie řeckého regionu Corinthos. Podobné nádoby byly vyráběny již v roce 700 před Kristem a nazývají se Aryballos. Tato nádoba byla používána mimo jiné olympijskými atlety, kteří v ní uchovávali olivový olej, jímž se potírali. Stejně tak bohatí aristokraté v Aryballos nádobách uchovávali hodnotné esenciální oleje a aromata. Společnost Ladolea změnila design nádoby Aryballos a vytvořila tak úžasnou kombinaci antického a moderního designu. Nádoba je praktická pro servírování olivového oleje a samozřejmě splňuje veškeré normy a certifikace.  Tmavá nádoba je navíc ideální pro uchování olivového oleje, který si tak zachovává své aroma a chuť. Nádoby jsou vyráběny exkluzivně pro Ladoleu. 

 

 

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MH Avatar autora | 24.4.2022
Výborný olej, po kterém se cítím skvěle.. používám do salátů, ale pro jeho plnou chuť i ráno samotný na lžíci..

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Logo Ladolea_436013888Společnost založili v roce 2013 Panos a Thanos Kloutsiniotis. Oba coby nadšenci prémiového olivového oleje produkovaného v regionu Korinthia mají jasnou vizi: vytvářet opravdu autentické řecké produkty. S hrdostí a respektem vůdči řeckému dědictví přinášejí řadu produktů, které odrážejí zemědělské a kulturní tradice Řecka.

Ladolea3

 

Jejich oleje jsou jednodruhové a vyrábějí se z odrůd oliv Patrinia (bílá barva), Koronaiki (zelená barva) a Megaritiki (černá barva) pěstovaných exkluzivně v severní části Peloponésu a získaly mnoho mezinárodních ocenění. Olivy jsou sklízeny ručně s velkou péčí a jsou lisovány striktně během  24 hodin od sklizně, díky čemuž si uchovají maximum prospěšných látek. Olivy jsou lisovány za studena při teplotě pod 27 st Celsia, což zaručuje výrobu excelentního oleje s výjimečným aroma a chutí. Před plněním do lahví je olej skladován na krátkou dobu v nerezových nádobách, kde dochází k procesu přirozené sedimentace. Potom je olej připraven k tomu, abyste si jej mohli vychutnat. V hnědé nádobě pak najdete skvělý BIO ocet z hroznů odrůdy Agiorgitiko s přidaným sladkým bergamotem.

Ladolea oleje a ocet jsou uchovány v ručně vyrobené keramické nádobě. Inspirace pochází z bohaté historie řeckého regionu Corinthos. Podobné nádoby byly vyráběny již v roce 700 před Kristem a nazývají se Aryballos. Tato nádoba byla používána mimo jiné olympijskými atlety, kteří v ní uchovávali olivový olej, jímž se potírali. Stejně tak bohatí aristokraté v Aryballos nádobách uchovávali hodnotné esenciální oleje a aromata. Společnost Ladolea změnila design nádoby Aryballos a vytvořila tak úžasnou kombinaci antického a moderního designu. Nádoba je praktická pro servírování olivového oleje a samozřejmě splňuje veškeré normy a certifikace. Tmavá nádoba je navíc ideální pro uchování olivového oleje, který si tak zachovává své aroma a chuť. Nádoby jsou vyráběny exkluzivně pro Ladoleu. 

Vyzkoušejte i vy exluzivní oleje a ocet, v originálním balení udělají radost i Vašim nejbližším. Pro doplnění si můžete dokoupit půl litrové plechovky s olejem nebo 250ml lahvičku s octem.