Recept: zeleninové kritharaki s kuřecím masem a rajčátky (2 porce).
Budete potřebovat 110g kritharaki, 1 kuřecí prso bez kosti nakrájené na kousky, 50ml rajčatové omáčky, 5 nakrájených cherry rajčátek, cca 400ml vody, nasekanou petrželku a malou cibulku, kousek sýru feta, olivový olej, sůl a pepř.
Na pánvi na olivovém oleji opečte kousky kuřete, přidejte trochu vody, rajčatovou omáčku, sůl a pepř. Až se omáčka začne vařit, přidejte kritharaki a vařte cca 4 minuty, přidejte cherry rajčátka a nechte na vypnuté plotně s pokličkou 10-12 minut dojít. Servírujte posypané petrželkou a kousky fety.
Složení: vysoce kvalitní standardní a tvrdá pšeničná mouka durum, krupicová mouka semolina, čerstvá zelenin: papriky florina, špenát, červená řepa, kurkuma
100g kritharaki se standardně vaří ve 300ml vody po dobu 3-4 minuty a poté se nechá 10-12 minut v hrnci s pokličkou dojít.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Mama Irine: Řecké domácí těstoviny a omáčky
Mama Irine přináší na váš stůl tradiční řecké domácí těstoviny a omáčky. Jejich produkty jsou vyráběny s láskou a péčí, podle starých rodinných receptur.
Chuť jako od babičky
V nabídce naleznete různé druhy těstovin, jako jsou Hilopites nebo Kritharaki.
