Recept: zeleninové kritharaki s kuřecím masem a rajčátky (2 porce).
Budete potřebovat 110g kritharaki, 1 kuřecí prso bez kosti nakrájené na kousky, 50ml rajčatové omáčky, 5 nakrájených cherry rajčátek, cca 400ml vody, nasekanou petrželku a malou cibulku, kousek sýru feta, olivový olej, sůl a pepř.
Na pánvi na olivovém oleji opečte kousky kuřete, přidejte trochu vody, rajčatovou omáčku, sůl a pepř. Až se omáčka začne vařit, přidejte kritharaki a vařte cca 4 minuty, přidejte cherry rajčátka a nechte na vypnuté plotně s pokličkou 10-12 minut dojít. Servírujte posypané petrželkou a kousky fety.
Složení: vysoce kvalitní standardní a tvrdá pšeničná mouka durum, krupicová mouka semolina, čerstvá zelenin: papriky florina, špenát, červená řepa, kurkuma
100g kritharaki se standardně vaří ve 300ml vody po dobu 3-4 minuty a poté se nechá 10-12 minut v hrnci s pokličkou dojít.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Rodinné tradiční ručně psané recepty babičky Anny začala jednoho dne její dcera Irini zkoušet ve své kuchyni a v roce 1987 začala její profesionální cesta pod značkou „Mama Eirine“. Těstoviny jsou vyráběné vždy z těch nejkvalitnějších ingrediencí z Řecka, vždy ručně hnětené těsto a výsledek je jedinečný.
Kromě vysoce kvalitní pšeničné mouky z tvrdé pšenice durum používají pouze čerstvou zeleninu, kterou sami vybírají a myjí, aby si byli jisti kvalitou. Nepoužívají žádné přísady, konzervační látky či prášky,
nepřidávají sůl. Jsou-li v těstovinách vejce nebo mléko, vždy jsou čerstvé. Jogurt používaný v trachanasu je domácí! Téměř všechny produkty jsou vhodné pro vegany a vegetariány.
Vyzkoušejte kvalitní těstoviny plné chuti a recepty babičky Anny na skvělá a jednoduchá jídla.