Recept: zeleninové kritharaki s rajčatovou omáčkou s tymiánem a fetou - 2 porce.
Budete potřebovat cca 110g těstovin kritharaki, (varianta s masem - 1 kuřecí prso bez kosti nakrájené na kousky), 80ml rajčatové omáčky s tymiánem, sýr feta. Do pánve dejte trochu olivového oleje, trochu vody a přidejte rajčatovou omáčku. Až se omáčka začne vařit, přidejte kritharaki a vařte cca 4 minuty a nechte na vypnuté plotně s pokličkou 10-12 minut dojít. Servírujte posypané kousky fety. Ve variantě s masem na začátku na olivovém oleji opečte kousky kuřete a poté pokračujte přidáním vody a omáčky.
Složení:
Těstovinová rýže KRITHARAKI se zeleninou 400g MAMA IRINE: vysoce kvalitní standardní a tvrdá pšeničná mouka durum, krupicová mouka semolina, čerstvá zelenina: papriky florina, špenát, červená řepa, kurkuma. 100g kritharaki se standardně vaří ve 300ml vody po dobu 3-4 minuty a poté se nechá 10-12 minut v hrnci s pokličkou dojít.
Omáčka z řeckých rajčátek s tymiánem 280g Simply Greek: rajčata 65%, tymián 17%, extra panenský olivový olej, cukr, cibule, sůl, pepř, koření.
Feta Mytilinis P.D.O. z Lesbu 200g MYSTAKELLI:
pasterizované ovčí a kozí mléko, bakterie kyseliny mléčné, jedlá sůl, syřidlo.
Obsah tuku v sušině min. 43%, vlhkost max 56%.
Výživové údaje na 100gr:
Energetická hodnota 1138kJ/275kcal, tuky 24gr z toho nasycené mastné kyseliny 16gr, sacharidy 0,7gr z toho cukry 0,5gr, bílkoviny 14gr, sůl 2,6gr.
Skladujte při teplotě +2 až +4 st Celsia.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Mama Irine: Řecké domácí těstoviny a omáčky
Mama Irine přináší na váš stůl tradiční řecké domácí těstoviny a omáčky. Jejich produkty jsou vyráběny s láskou a péčí, podle starých rodinných receptur.
Chuť jako od babičky
V nabídce naleznete různé druhy těstovin, jako jsou Hilopites nebo Kritharaki.
