Recept: zeleninové kritharaki s rajčatovou omáčkou s tymiánem a fetou - 2 porce.
Budete potřebovat cca 110g těstovin kritharaki, (varianta s masem - 1 kuřecí prso bez kosti nakrájené na kousky), 80ml rajčatové omáčky s tymiánem, sýr feta. Do pánve dejte trochu olivového oleje, trochu vody a přidejte rajčatovou omáčku. Až se omáčka začne vařit, přidejte kritharaki a vařte cca 4 minuty a nechte na vypnuté plotně s pokličkou 10-12 minut dojít. Servírujte posypané kousky fety. Ve variantě s masem na začátku na olivovém oleji opečte kousky kuřete a poté pokračujte přidáním vody a omáčky.
Složení:
Těstovinová rýže KRITHARAKI se zeleninou 400g MAMA IRINE: vysoce kvalitní standardní a tvrdá pšeničná mouka durum, krupicová mouka semolina, čerstvá zelenina: papriky florina, špenát, červená řepa, kurkuma. 100g kritharaki se standardně vaří ve 300ml vody po dobu 3-4 minuty a poté se nechá 10-12 minut v hrnci s pokličkou dojít.
Omáčka z řeckých rajčátek s tymiánem 280g Simply Greek: rajčata 65%, tymián 17%, extra panenský olivový olej, cukr, cibule, sůl, pepř, koření.
Feta Mytilinis P.D.O. z Lesbu 200g MYSTAKELLI:
pasterizované ovčí a kozí mléko, bakterie kyseliny mléčné, jedlá sůl, syřidlo.
Obsah tuku v sušině min. 43%, vlhkost max 56%.
Výživové údaje na 100gr:
Energetická hodnota 1138kJ/275kcal, tuky 24gr z toho nasycené mastné kyseliny 16gr, sacharidy 0,7gr z toho cukry 0,5gr, bílkoviny 14gr, sůl 2,6gr.
Skladujte při teplotě +2 až +4 st Celsia.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné tradiční ručně psané recepty babičky Anny začala jednoho dne její dcera Irini zkoušet ve své kuchyni a v roce 1987 začala její profesionální cesta pod značkou „Mama Irine“. Těstoviny jsou vyráběné vždy z těch nejkvalitnějších ingrediencí z Řecka, vždy ručně hnětené těsto a výsledek je jedinečný.
Kromě vysoce kvalitní pšeničné mouky z tvrdé pšenice durum používají pouze čerstvou zeleninu, kterou sami vybírají a myjí, aby si byli jisti kvalitou. Nepoužívají žádné přísady, konzervační látky či prášky,
nepřidávají sůl. Jsou-li v těstovinách vejce nebo mléko, vždy jsou čerstvé. Jogurt používaný v trachanasu je domácí! Téměř všechny produkty jsou vhodné pro vegany a vegetariány.
Vyzkoušejte kvalitní těstoviny plné chuti a recepty babičky Anny na skvělá a jednoduchá jídla.