Složení: pšeničná mouka, olivový olej 14%, voda, sůl, kvasnice. Bez konzervantů.
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1993kJ/475kcal, tuky 19,5g z toho nasycené mastné kyseliny 3g, sacharidy 62,8g z toho cukry 4,2g, vláknina 4g, bílkoviny 10,1g, sůl 0,99g.
Váha 200g.
Jemná pomazánka z kalamon oliv s bazalkou a česnekem se používá zejména jako dip, ale i do sendvičů, salátů atp. Doporučujeme servírovat se sýrem feta a sluncem sušenými rajčaty...
Zralé řecké lilky s voňavými rajčátky s extra panenským olivovým olejem se snoubí v této skvělé omáčce. V troubě pečený lilek dává jídlu jemnou chuť a kombinace koření s...
Jemná a krémová pasta s oblíbeným sýrem feta a oregánem se používá hlavně jako dip, na sendviče, do salátů. Skvělá je v kombinaci se sušenými rajčátky na řecké malé suchary dakos.
Jemná pomazánka z cirzny s česnekem a sezamovou pastou je výborná jako dip ke grilované zelenině nebo masu, skvělá je také v kombinaci se sušenými rajčátky na řecké malé suchary...
Pomazánka z pečeného lilku a rajčátek s trochou oblíbeného sýru feta a česneku je výborná na opečený chleba nebo ke grilované zelenině. Dobře se hodí i na těstoviny.
Jemná a krémová pasta ze zelených oliv s trochou olej a kořením se používá hlavně jako dip, na sendviče, do salátů. Skvělá je v kombinaci se sušenými rajčátky na řecké malé...
Tradiční ječmenné malé suchary z Kréty jsou skvělé do řeckého salátu Choriatiki, stačí před dokončením salátu suchary lehce pokapat vodou a extra panenským olivovým olejem a...
Krétské ručně vyrobené suchary "dakos" s karobem jsou fantastické! Jsou vyrobené z krétského karobu, jsou krásně křupavé, plné proteinu, vlákniny s minimem přidané soli. ...
Křupavé ručně vyrobené sušenky v BIO kvalitě z krétské Sfakie s mandlemi a místní pálenkou z hroznů zvanou Tsikoudiá jsou skvěle lahodné, voní skořicí a jsou výborné jako...
Křupavé malé suchary z Kréty jsou ručně vyrobené z kvalitní pšeničné a kukuřičné mouky s olivovým olejem ochucené krétskými na slunci sušenými rajčátky a černými olivami. Hodí...
Tradiční ručně vyráběnédvakrát pečené žitno-pšeničné suchary z Kréty zvané dakos jsou ideální součást řeckého salátu Choriatiki, stačí před dokončením salátu suchary lehce...
Máte rádi Krétu? Ručně vyráběné sušenky z východní Kréty jsou nádherně křupavé, chutnají po zralých řeckých pomerančích a skvěle se hodí k odpolední kávě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinná pekárna To Manna rodiny Tsatarokanis začala s pečením tradičních krétských sucharů zvaných "paximádi" již v roce 1948. Jako první začali prodávat balené suchary v Řecku. Podle tradičních krétských receptů, s láskou a za použití přírodních ingrediencí začali postupně rozšiřovat nabídku pekařských produktů. V malé vesnici Platanos nedaleko města Chania na západě Kréty pokračují s výrobou v dnes již moderní pekárně a vyvážejí své produkty do mnoha zemí. Stále však platí, že jejich produkty jsou nejen chutné, ale také zdravé a jsou vyrobeny bez umělých dochucovadel či konzervantů.
Ochutnejte skvělé krétské suchary s čerstou zeleninou a řeckými sýry.

