Chlazené
Kód: 3510 |

Hovězí pastourmas - sušené maso s orientálním kořením 100g ATLAMAZOGLOU

169 Kč 179 Kč Sleva 5 % 169 Kč / 100 g
Vyprodáno

Pastourmas je sušené hovězí maso, jehož příprava má kořeny až v Turecké Kappadokii. Rodina Atlamázoglou, která pochází z této oblasti, používá velmi starou metodu sušení masa a speciálního koření zvaného Tsimeni, které maso nádherně provoní a ochutí. Pokud jste milovníky pokrmů z masa, musíte originální pastourmas ochutnat.

 

Možnosti doručení
Kategorie: Uzeniny, masné výrobky
? výrobek obsahuje: maso, uzeniny
? bezlepkové: ano
? kategorie potravin: chlazené nebo mražené
Minimální trvanlivost: standardně za více jak 10 dní
Položka byla vyprodána…

Pastourmas vznikl v minulosti kvůli požadavku na uskladnění masa na velmi dlouhou dobu. Maso se naložilo do soli a nechalo se velmi dlouho zrát. Poté se odstranila sůl a maso se uložilo na kámen a těžkými kameny se zatěžkalo. Nakonec se celý kus masa obalilo v tlusté vstvě speciálního mixu orientálního koření zvaného Tsimeni, které maso na dlouhou dobu zakonzervovalo.

Složení: hovězí maso, sůl a koření Tsimeni. Zcela bez konzervantů či dochucovadel.

Balení: 100g. Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Pastourmas hovezi maso susene AtlamazoglouKořeny rodiny Atlamázoglou pocházejí z Karváli v Kappadokii v Malé Asii. Od roku 1924 žije rodina v severním Řecku nedaleko přístavu Kavala v nově vytvořeném městě Nea Karváli. Z Turecka s sebou přivezli také rodinný recept na sušené hovězí maso zvané Pastourmas a speciální orientální koření zvané Tsimeni.

Pastourmas je sušené hovězí nebo vepřové maso. Původ slova vznikl v antickém Řecku ze slova pastós - posypané solí. Pastourmas vznikl v minulosti kvůli požadavku na uskladnění masa na dlouhou dobu. Velmi stará metoda sušení masa spočívá v tom, že se do dřevěné nádoby dala silná vrstva soli, na ni se položilo v kuse maso a celé se zakrylo solí. Takto uložené maso se nechalo několik dnů zrát. Poté se odstranila všechna sůl a maso se uložilo na kámen a těžkými kameny se zatěžkalo. Nakonec se celý kus masa obalil v tlusté vrstvě speciálního mixu orientálního koření zvaného Tsimeni, které maso na dlouhou dobu zakonzervovalo.

Pastourmas veprovy bucek suseny Atlamazoglou

 









Vyzkoušejte jednu z delikates od Atlamázoglou.