Kód: 3512/120 3512/130 3512/140 3512/150 3512/160 3512/170 3512/180 3512/190 3512/200 8726/210 3512/220 3512/230 3512/240 3512/250 3512/260 3512/270 3512/280 3512/290 3512/300 3512/310 3513/120 3513/130 3513/140 3513/150 3513/160 3513/170 3513/180 3513/190 3513/200 3513/210 3513/220 3513/230 3512/271 3512/272 3512/273 3512/274 3512/311 3512/312 Zvolte variantu |

Tradiční sušená klobáska z hovězího masa s orientálním kořením ATLAMAZOGLOU

107 Kč 116 Kč 125 Kč 134 Kč 142 Kč 160 Kč 160 Kč 169 Kč 178 Kč 187 Kč 196 Kč 205 Kč 214 Kč 223 Kč 231 Kč 240 Kč 249 Kč 258 Kč 267 Kč 276 Kč 107 Kč 116 Kč 125 Kč 134 Kč 142 Kč 151 Kč 160 Kč 169 Kč 178 Kč 187 Kč 196 Kč 205 Kč 214 Kč 223 Kč 231 Kč 240 Kč 249 Kč 258 Kč od 107 Kč 107 Kč / 100 g 116 Kč / 100 g 125 Kč / 100 g 134 Kč / 100 g 142 Kč / 100 g 160 Kč / 100 g 160 Kč / 100 g 169 Kč / 100 g 178 Kč / 100 g 187 Kč / 100 g 196 Kč / 100 g 205 Kč / 100 g 214 Kč / 100 g 223 Kč / 100 g 231 Kč / 100 g 240 Kč / 100 g 249 Kč / 100 g 258 Kč / 100 g 267 Kč / 100 g 276 Kč / 100 g 107 Kč / 100 g 116 Kč / 100 g 125 Kč / 100 g 134 Kč / 100 g 142 Kč / 100 g 151 Kč / 100 g 160 Kč / 100 g 169 Kč / 100 g 178 Kč / 100 g 187 Kč / 100 g 196 Kč / 100 g 205 Kč / 100 g 214 Kč / 100 g 223 Kč / 100 g 231 Kč / 100 g 240 Kč / 100 g 249 Kč / 100 g 258 Kč / 100 g
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Varianta:

Při výrobě hovězí pastourmy - tedy sušeného hovězího masa, se využívají odřezky, ze kterých se vyrábí chutné klobásky zvané soutzouki. Do nasekaného masa na drobné kousky se přídá koření Tsimeni s česnkem a směs se nechá jeden až dva dny, aby maso "nasálo" chuť a vůni koření. Výsledkem je voňavá klobáska, normální i pálivá, která vás svou chutí nadchne.

 

Kategorie: Uzeniny
? výrobek obsahuje: maso, uzeniny
? bezlepkové: ano
? kategorie potravin: chlazené nebo mražené

Při výrobě se masová směs plní do přírodních střívek. Klobásky se zavěsí na dobře větraném a chladném místě dokud nevyschnou. Kdysi klobásky používaly do jídel místo masa nebo jen tak za studena nakrájené na kousky s čerstvým chlebem. Skvělé jsou klobásky také s omeletou.

 

Složení: hovězí sušené maso, sůl, koření Tsimeni. Zcela bez konzervantů či dochucovadel.

Balení ve vakuu po dvou kusech klobásek o váze mezi 150-300g. Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pastourmas hovezi maso susene AtlamazoglouKořeny rodiny Atlamázoglou pocházejí z Karváli v Kappadokii v Malé Asii. Od roku 1924 žije rodina v severním Řecku nedaleko přístavu Kavala v nově vytvořeném městě Nea Karváli. Z Turecka s sebou přivezli také rodinný recept na sušené hovězí maso zvané Pastourmas a speciální orientální koření zvané Tsimeni.

Pastourmas je sušené hovězí nebo vepřové maso. Původ slova vznikl v antickém Řecku ze slova pastós - posypané solí. Pastourmas vznikl v minulosti kvůli požadavku na uskladnění masa na dlouhou dobu. Velmi stará metoda sušení masa spočívá v tom, že se do dřevěné nádoby dala silná vrstva soli, na ni se položilo v kuse maso a celé se zakrylo solí. Takto uložené maso se nechalo několik dnů zrát. Poté se odstranila všechna sůl a maso se uložilo na kámen a těžkými kameny se zatěžkalo. Nakonec se celý kus masa obalil v tlusté vstvě speciálního mixu orientálního koření zvaného Tsimeni, které maso na dlouhou dobu zakonzervovalo.

Vyzkoušejte jednu z delikates od Atlamázoglou.

Pastourmas veprovy bucek suseny Atlamazoglou