Chlazené
Kód: 3512/150 3512/160 3512/170 3512/180 3513/150 3513/160 3513/170 3513/180 3513/190 Zvolte variantu |

Tradiční sušená klobáska z hovězího masa s orientálním kořením ATLAMAZOGLOU

149 Kč 158 Kč 168 Kč 178 Kč 149 Kč 158 Kč 168 Kč 178 Kč 188 Kč od 149 Kč 149 Kč / 100 g 158 Kč / 100 g 168 Kč / 100 g 178 Kč / 100 g 149 Kč / 100 g 158 Kč / 100 g 168 Kč / 100 g 178 Kč / 100 g 188 Kč / 100 g
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Varianta:

Při výrobě hovězí pastourmy - tedy sušeného hovězího masa, se využívají odřezky, ze kterých se vyrábí chutné klobásky zvané soutzouki. Do nasekaného masa na drobné kousky se přídá koření Tsimeni s česnkem a směs se nechá jeden až dva dny, aby maso "nasálo" chuť a vůni koření. Výsledkem je voňavá klobáska, normální i pálivá, která vás svou chutí nadchne.

 

Možnosti doručení
Kategorie: Uzeniny, masné výrobky
? výrobek obsahuje: maso, uzeniny
? bezlepkové: ano
? kategorie potravin: chlazené nebo mražené
Minimální trvanlivost: standardně za více jak 21 dní

Při výrobě se masová směs plní do přírodních střívek. Klobásky se zavěsí na dobře větraném a chladném místě dokud nevyschnou. Kdysi klobásky používaly do jídel místo masa nebo jen tak za studena nakrájené na kousky s čerstvým chlebem. Skvělé jsou klobásky také s omeletou.

 

Složení: hovězí sušené maso, sůl, koření Tsimeni. Zcela bez konzervantů či dochucovadel.

Balení ve vakuu po dvou kusech klobásek o váze mezi 150-300g. Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pastourmas hovezi maso susene AtlamazoglouKořeny rodiny Atlamázoglou pocházejí z Karváli v Kappadokii v Malé Asii. Od roku 1924 žije rodina v severním Řecku nedaleko přístavu Kavala v nově vytvořeném městě Nea Karváli. Z Turecka s sebou přivezli také rodinný recept na sušené hovězí maso zvané Pastourmas a speciální orientální koření zvané Tsimeni.

Pastourmas je sušené hovězí nebo vepřové maso. Původ slova vznikl v antickém Řecku ze slova pastós - posypané solí. Pastourmas vznikl v minulosti kvůli požadavku na uskladnění masa na dlouhou dobu. Velmi stará metoda sušení masa spočívá v tom, že se do dřevěné nádoby dala silná vrstva soli, na ni se položilo v kuse maso a celé se zakrylo solí. Takto uložené maso se nechalo několik dnů zrát. Poté se odstranila všechna sůl a maso se uložilo na kámen a těžkými kameny se zatěžkalo. Nakonec se celý kus masa obalil v tlusté vrstvě speciálního mixu orientálního koření zvaného Tsimeni, které maso na dlouhou dobu zakonzervovalo.

Pastourmas veprovy bucek suseny Atlamazoglou

 









Vyzkoušejte jednu z delikates od Atlamázoglou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení