Chlazené
Kód: 3512/150 3512/160 3512/170 3512/180 3513/150 3513/160 3513/170 3513/180 3513/190 Zvolte variantu |

Tradiční sušená klobáska z hovězího masa s orientálním kořením ATLAMAZOGLOU

149 Kč 158 Kč 168 Kč 178 Kč 149 Kč 158 Kč 168 Kč 178 Kč 188 Kč od 149 Kč 149 Kč / 100 g 158 Kč / 100 g 168 Kč / 100 g 178 Kč / 100 g 149 Kč / 100 g 158 Kč / 100 g 168 Kč / 100 g 178 Kč / 100 g 188 Kč / 100 g
Skladem (3 ks) Skladem (> 3 ks) Skladem (2 ks) Skladem (2 ks) Skladem (3 ks) Skladem (> 3 ks) Skladem (> 3 ks) Skladem (3 ks) Skladem (1 ks) Zvolte variantu
Varianta:

Při výrobě hovězí pastourmy - tedy sušeného hovězího masa, se využívají odřezky, ze kterých se vyrábí chutné klobásky zvané soutzouki. Do nasekaného masa na drobné kousky se přídá koření Tsimeni s česnkem a směs se nechá jeden až dva dny, aby maso "nasálo" chuť a vůni koření. Výsledkem je voňavá klobáska, normální i pálivá, která vás svou chutí nadchne.

 

Kategorie: Uzeniny, masné výrobky
? výrobek obsahuje: maso, uzeniny
? bezlepkové: ano
? kategorie potravin: chlazené nebo mražené
Minimální trvanlivost: za více jak 21 dní

Při výrobě se masová směs plní do přírodních střívek. Klobásky se zavěsí na dobře větraném a chladném místě dokud nevyschnou. Kdysi klobásky používaly do jídel místo masa nebo jen tak za studena nakrájené na kousky s čerstvým chlebem. Skvělé jsou klobásky také s omeletou.

 

Složení: hovězí sušené maso, sůl, koření Tsimeni. Zcela bez konzervantů či dochucovadel.

Balení ve vakuu po dvou kusech klobásek o váze mezi 150-300g. Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pastourmas hovezi maso susene AtlamazoglouKořeny rodiny Atlamázoglou pocházejí z Karváli v Kappadokii v Malé Asii. Od roku 1924 žije rodina v severním Řecku nedaleko přístavu Kavala v nově vytvořeném městě Nea Karváli. Z Turecka s sebou přivezli také rodinný recept na sušené hovězí maso zvané Pastourmas a speciální orientální koření zvané Tsimeni.

Pastourmas je sušené hovězí nebo vepřové maso. Původ slova vznikl v antickém Řecku ze slova pastós - posypané solí. Pastourmas vznikl v minulosti kvůli požadavku na uskladnění masa na dlouhou dobu. Velmi stará metoda sušení masa spočívá v tom, že se do dřevěné nádoby dala silná vrstva soli, na ni se položilo v kuse maso a celé se zakrylo solí. Takto uložené maso se nechalo několik dnů zrát. Poté se odstranila všechna sůl a maso se uložilo na kámen a těžkými kameny se zatěžkalo. Nakonec se celý kus masa obalil v tlusté vstvě speciálního mixu orientálního koření zvaného Tsimeni, které maso na dlouhou dobu zakonzervovalo.

Vyzkoušejte jednu z delikates od Atlamázoglou.

Pastourmas veprovy bucek suseny Atlamazoglou