Charakteristika: vinice rostoucí v podhůří Paiko těží z nedostatku srážek a zdlouhavých vln veder po celé léto, což vede k produkci kvalitních hroznů. Assyrtiko poskytuje hrozny s vynikající rovnováhou mezi kyselostí a cukry. Sauvignon Blanc také dává hrozny vynikající kvality a sklízí se v noci, aby se podařilo udržet jeho nejlepší vlastnosti.
Odrůda: suché bílé víno je tvořeno z 60% řeckou odrůda Assyrtiko a 40% Sauvignon Blanc. Tyto dvě odrůdy se sklízejí, když jsou zcela zralé a jsou samostatně vinifikovány. Po první fázi macerace před fermentací následuje alkoholová fermentace, která se provádí v dubových sudech za kontrolovaných podmínek. Před plněním do lahví víno zraje v dubových sudech a na jemných kalech po dobu 6 měsíců při pravidelném procesu bâtonnage. Může být archivováno i více než 10 let.
Vinice: Goumenissa v podhůří hory Paiko.
Ideální k jídlu: mušle, raci, grilované mastné ryby, těstoviny s humrem, těstoviny s bylinkami, kuřecí nebo vepřové maso se smetanovými omáčkami, vyzrálé bílé a tučnější žluté sýry, ovoce.
Alkohol 13,7%, kyselost 4,5 g/l, zbytkový cukr 6g/l. 750ml. Ideální teplota podávání je mezi 12-14 oC.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Kechris: Řecká vína a tradiční Retsina
Vinařství Kechris je známé svou moderní interpretací tradiční Retsiny. Vyrábí také řadu kvalitních řeckých vín z místních i mezinárodních odrůd.
Retsina v moderním pojetí
Kechris kombinuje tradici s inovací, čímž vytváří vína s jedinečným charakterem.
