Odrůda: Moschofilero 100%. Alkohol 12,8%, kyselost 6,45 g/l, zbytkový cukr 9,12 g/l. Vinice s 25 let starými hrozny.Sklizeň začátkem října.
Oblast: nadmořská výška 640 m.n.m, oblast Katarachi/Mantinia P.G.I. Peloponés, Řecko.
Vinifikace: hrozny jsou pečlivě vybírány během sklizně a před drcením chlazeny. Po téměř jednom dni macerace je mošt rozdělen na dvě stejné části. První polovina je fermentována v nádržích z nerezové oceli, zatímco druhá je uložena do smíšených sudů z dubu a akácie. Po fermentaci dvakrát týdně se promíchávají kaly zhruba po dobu 3,5 měsíců. Na konci ledna se směs obou přenese do betonové nádrže na další 4 měsíce než víno získá větší komplexitu a samo se vyjasní, aniž by bylo nutné ho čistit nebo filtrovat.
Archivace: 3 roky od sklizně. Produkce 3000 lahví.
Podávejte chlazené na 12°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Troupis winery: Řecká vína z Peloponésu
Vinařství Troupis winery se specializuje na řecká vína z oblasti Peloponésu, zejména na odrůdu Moschofilero. Jejich vína jsou ceněna pro svou svěžest a aroma.
Vína s charakterem Peloponésu
Ideální pro párování s řeckými pokrmy.
