Hrozny jsou pěstovány v oblasti Dafnes, blízko Heraklia na Krétě, v nadmořské výšce 350m.
Charakteristika: hrozny fermentují klasicky v nerezových nádržích při teplotě 24-28 stupňů a poté víno dozrává 12 měsíců ve francouzských dubových sudech, nových i dvakrát-třikrát použitých. Víno s postupem času krásně zraje s stává se ještě bohatším, se šťavnatými taniny, dlouhou a pikantní dochutí.
Ideální k jídlu: víno díky své vyzrálosti se hodí především k divočině, vepřové pečeni, skvěle doplní tradiční osso buco. Ale ladí také například ke steaku z tuňáka.
Servírujte při teplotě 17°C.
Víno může být archivováno až po dobu deseti let.
Alkohol : 14,4% vol
Zbytkový cukr: 2,5 gr/lt
Kyselost: 6,1 gr/lt
Sulfáty: 65 mg/lt
pH: 3,5
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
5,0
1 hodnocení
5
4
3
2
1
Výpis hodnocení
5
ML
Morgan Langley
Velmi výrazné červené víno, hodí se k masitým pokrmům jako souvlaki.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Douloufakis Winery: Prémiová krétská vína a odrůdy
Douloufakis Winery je rodinné vinařství z Kréty s dlouhou historií. Specializuje se na pěstování a zpracování původních krétských odrůd, jako jsou Vidiano, Vilana a Kotsifali.
Vína s duší Kréty
Objevte jejich bílá, růžová a červená vína, která dokonale doplňují středomořskou kuchyni. Kvalita oceněná na mezinárodních soutěžích.
