Odrůda: Agiorgitiko 65% a Moschofilero 35%. Alkohol 12,2%, kyselost 5,9 g/l, zbytkový cukr 0,8 g/l. Vinice s 15-25 lety starými hrozny. Sklizeň ke konci září a konci října.
Oblast: nadmořská výška 650-900 m.n.m, oblast Mantinia P.G.I. Arcadia a Nemea na Peloponésu, Řecko.
Vinifikace: hrozny Agiorgitika a Moschofilera jsou sbírány zralé, zchladí se před rozdrcením a potom se mošty nechají se šlupkami na marecovat (Agiorgitiko 8 hodin a 24 hodin Moschofilero). Po rozmíchání jsou už čiré mošty fermentovány vybranými kvasinkami pod řízenou teplotou 15–16 ° C.
Archivace: 2 roky od sklizně.
Podávejte chlazené na 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Troupis winery: Řecká vína z Peloponésu
Vinařství Troupis winery se specializuje na řecká vína z oblasti Peloponésu, zejména na odrůdu Moschofilero. Jejich vína jsou ceněna pro svou svěžest a aroma.
Vína s charakterem Peloponésu
Ideální pro párování s řeckými pokrmy.
