Charakteristika: víno má tmavě rubínovou barvu, až téměř purpurovou. Má bohaté komplexní aroma tmavého ovoce, angreštu s tóny vanilky díky zrání v sudech. Chuť je plná, ovocná, pikantní. Vybalancovaná struktura a taniny jsou bohaté a silné. Víno může být archivováno až 10 let a časem získává ještě bohatší a komplexnější chuť.
Ideální k jídlu: Skvěle se hodí ke grilovanému nebo pečenému telecímu či hovězímu masu. Lahodné je s jehněčími kotletkami. A samozřejmě se hodí i ke krétskému sýru graviera.
Ideální teplota servírování je 17°C.
Původ: P.G.I. Kréta, Řecko.
Odrůda: 100% Cabernet Sauvignon. Alcohol : 14,5%, zbytkový cukr: 2,2 g/l, kyselost: 5,5 g/l, pH: 3,52.
Vinice: vesnice Dafnes na východě Kréty, vinice zvaná Aspros Lagós - Bílý zajíc, 350m nad mořem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Douloufakis Winery: Prémiová krétská vína a odrůdy
Douloufakis Winery je rodinné vinařství z Kréty s dlouhou historií. Specializuje se na pěstování a zpracování původních krétských odrůd, jako jsou Vidiano, Vilana a Kotsifali.
Vína s duší Kréty
Objevte jejich bílá, růžová a červená vína, která dokonale doplňují středomořskou kuchyni. Kvalita oceněná na mezinárodních soutěžích.
