Odrůda: Mavrodafni 50 % – Agiorgitiko 50 %. Alkohol 14%, kyselost 5,6 g/l, zbytkový cukr 0,53 g/l. Vinice s 25-30 lety starými hrozny. Sklizeň začátkem září a v první polovině října.
Oblast: nadmořská výška 640 m.n.m, oblast Nemea pro Agiorgitiko a Aigelea pro Mavrodafni, P.G.I. Peloponés, Řecko.
Vinifikace: klasická vinifikace červených hroznů, následuje 12ti denní macerace pro obě odrůdy a fermentace pro zjemnění a podržení vlastností červeného vína. Víno zraje v dubových sudech z lesů Nevers a poté je plněno do lahví nefiltrované a bez další úpravy.
Archivace: min 5 let od sklizně. Produkce 1240 lahví.
Podávejte chlazené na 12°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Troupis winery: Řecká vína z Peloponésu
Vinařství Troupis winery se specializuje na řecká vína z oblasti Peloponésu, zejména na odrůdu Moschofilero. Jejich vína jsou ceněna pro svou svěžest a aroma.
Vína s charakterem Peloponésu
Ideální pro párování s řeckými pokrmy.
