Většinou se z hroznů Moschofilera vyrábí bílé suché víno, ale HOOF & LUR je jiné! Kouzlo je v tom, že se hrozny nechají po 11 dní macerovat se slupkou a díky tomu bílé víno získá růžové zabarvení. Poté se hrozny vylisují a víno je po dobu 3-4 měsíců fermentováno ve speciálních hliněných nádobách metodou používanou ve starém Řecku. Výsledné víno je pak bez úprav a filtrování rovnou lahvováno. Výsledkem je skvělé víno s křišťálové růžovou barvou s vůní citrusů a svěží kyselinkou.
Odrůda: Moschofilero 100%. Alkohol 12,9%, kyselost 6,32 g/l, zbytkový cukr 0,5 g/l. Vinice s 20 lety starými hrozny. Sklizeň začátkem října.
Oblast: nadmořská výška 700 m.n.m, oblast Mantinia - P.G.I. Arcadia na Peloponésu, Řecko.
Vinifikace: hrozny se nechají se slupkou 11 dní macerovat, po vylisování se pak po dobu 3-4 měsíců nechají fermentovat v hliněných nádobách s minimem sulfátů a poté je bez filtrace rovnou lahvováno.
Archivace: >3 roky od sklizně.
Podávejte chlazené na 12°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Troupis winery: Řecká vína z Peloponésu
Vinařství Troupis winery se specializuje na řecká vína z oblasti Peloponésu, zejména na odrůdu Moschofilero. Jejich vína jsou ceněna pro svou svěžest a aroma.
Vína s charakterem Peloponésu
Ideální pro párování s řeckými pokrmy.
