Těstovinová rýže s kuřecím masem, sušenými rajčaty a olivami

Jednoduchý a rychlý recept, ze kterého voní dokonalá letní řecká pohoda. Vyzkoušejte jídlo z několika ingrediencí a za pár minut máte jídlo na stole.

Mama Eirini pecene kritharaki s kurecim masem v troube GreekMarket

 

Ingredience na přípravu můžete nakoupit v našem e-shopu nebo použít vlastní zásoby:
- 400g těstovinové rýže kritharaki s kurkumou
- 500 g kuřecích prsíček na kousky
- 1 velká cibule najemno nakrájená
- 10 sušených rajčat nakrájených na kousky
- 100g zelených oliv nakrájených na plátky
- 150ml rajčatové šťávy (může být i ochucená například s česnekem)
- sůl a pepř
- 1 lžička čerstvého nebo sušeného tymiánu
- čerstvá petrželka najemno nasekaná
- cca 1 litr vody


Postup přípravy: na pánvi, kterou můžete dát do trouby, orestujte zprudka kousky kuřete předem pomazané olivovým olejem a dejte je stranou do misky. Do pánve přidejte ještě trochu olivového oleje a orestujte cibuli, dokud nebude lesklá. Přidejte těstovinovou rýži kritharaki, orestujte 1 minutu, promíchejte a přidejte rajčatovou šťávu, koření, sušená rajčata a olivy. Vše dobře promíchejte, přidejte cca 800ml vody, promíchejte a dejte do trouby. Pečte při 180 stupních asi 20 minut. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a podávejte. Kalí orexi :-)