Chlazené
Kód: 3521 |

Sýr Saganaki Ladotyri P.D.O. Mytilinis 130g MYSTAKELLI

149 Kč 159 Kč Sleva 6 % 114,62 Kč / 100 g
Skladem (>3 ks)

Lahodný tvrdý sýr Ladotyri se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Saganaki je v Řecku velmi oblíbený smažený sýr, stačí ho jen obalit a šup s ním do oleje! Základem je mix ovčího a kozího mléka, kterého nesmí být více než 30%, zvířata se pasou na lesbosských loukách a díky tomu vzniká sýr nejvyšší kvality a skvělé chuti.

 

Možnosti doručení
Můžeme doručit do:
3.4.2024
Kategorie: Sýry, jogurty, máslo a mléko
? bezlepkové: ano
druh mléka: ovčí,kozí
? kategorie potravin: chlazené nebo mražené
Minimální trvanlivost: standardně za více jak 10 dní

Lahodný tvrdý sýr Ladotyri se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix ovčího a kozího mléka, kterého nesmí být více než 30%, zvířata se pasou na lesboských loukách a díky tomu vzniká sýr nejvyšší kvality a skvělé chuti.

Sýr vzniká přidáním syřidla do mléka při teplotě kolem 33° C, po 30 minutách se pak vzniklý sýr "rozbije" a znovu se zahřeje až na 45° C. Odstraní se většina syrovátky se odstraní a sýry se přitlačí na dno nádrže, aby se vytvořila kompaktní hmota, která se rozdělí na cca 7kg kusy. Sýr pak krájí na finální velikost, umístí se do speciálních forem, osolí a zrají mínimálně 3 měsíce.

Složení: kozí mléko, jedlá sůl, syřidlo, startovací kultura. Obsah tuku v sušině min. 40%, vlhkost max. 38%.

Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1608kJ/383kcal, tuky 33g z toho nasycené mastné  kyseliny 18,7g, sacharidy 0,7g, bílkoviny 20,7g, sůl 4,5g.

Balení o váze 130g.  

Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: