Jeho úžasná vůně a lahodná kyselinka vybízí pít víno jako aperitiv nebo k těstovinám s bazalkou, kuřecímu masu ala créme, grilovaným krevetám nebo slaným koláčům.
Odrůda: Moschofilero 100%. Alkohol 11,8%, kyselost 6 g/l, zbytkový cukr 0,3 g/l. Vinice s 15-25 lety starými hrozny. Sklizeň cca v první polovině října.
Oblast: nadmořská výška 650-700 m.n.m, oblast Mantinia P.G.I. Arcadia na Peloponésu, Řecko.
Vinifikace: hrozny se před rozmělněním zchladí a mošt se ihned separuje od zbytku hroznů. Fermentace pak probíhá za pomoci vybraných kvasinek při kontrolované teplotě15–16˚C. V tanku víno zraje po dobu 2 měsíců.
Archivace: 2 roky od sklizně.
Podávejte chlazené na 8-10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Troupis winery: Řecká vína z Peloponésu
Vinařství Troupis winery se specializuje na řecká vína z oblasti Peloponésu, zejména na odrůdu Moschofilero. Jejich vína jsou ceněna pro svou svěžest a aroma.
Vína s charakterem Peloponésu
Ideální pro párování s řeckými pokrmy.
