Milujete řecké olivy? Co si takhle dát velké řecké křupavé zelené olivy ochucené česnekem, citrónem a koriandrem.
BIO Kalamon olivy jsou ručne sbírané, vybírají se jen ty nejlepší a jsou naložené dle rodinného receptu v extra panenském olivové oleji s minimálním množstvím soli a špetkou...
Jemná a krémová pasta ze zelených oliv s trochou olej a kořením se používá hlavně jako dip, na sendviče, do salátů. Skvělá je v kombinaci se sušenými rajčátky na řecké malé...
Milujete řecké olivy? A plněné? Tak tyhle velké zelené olivy z Kréty plněné mandlemi vám budou opravdu křupat! Tedy chutnat!
BIO zelené olivy odrůdy Koutsorelia jsou ručně sbírané, vybírají se jen ty nelepší a jsou naložené v extra panenském olivovém oleji s trochou citronu. Olivy jsou lehce nahořklé...
Skvělé BIO olivy z věčně zeleného ostrova Thassos ochucené bylinkami jsou nejlepší k čerstvému bílému chlebu, který si namočíte do výborného řeckého extra panenského olivového...
Oblíbený tvrdý sýr graviera se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix ovčího a kozího mléka. Sýr je lahodný, jemný a je ideální jen tak nakrájený s čerstvým...
Lahodný kozí sýr podobný sýru feta má jemnou chuť a příjemnou vůni, takže si ho můžete vychutnat jen tak s olivami a čerstvým pečivem nebo třeba v řeckém salátu. Zručnější...
Tvrdý sýr Agiotyri z Chalkidiki je vhodný na grilování nebo smažení je vyroben z čerstvého ovčího a kozího mléka. Sýr se při grilování krásně opeče a nerozteče. Skvělý je také...
Delikátní zrající sýr z Chiosu z kozího mléka. Svou chuť rozvine nejlépe při pečení třeba s pečenou bramborou, ale skvěle chutná i s dobrým vínem a olivami nebo jen tak na...
Měkký čerstvý sýr myzithra je v Řecku velmi oblíbený pro svou čerstvou chuť, nejlepší je jen tak s čerstvým chlebem, rajčátky a olivami, ideální je sýr položit na řecký suchar...
Tvrdý sýr kefalotyri je v Řecku velmi oblíbený na teplou kuchyni. Mix ovčího a kozího mléka je ideálně vyvážený, mírná slanost dodává jídlům skvělou chuť. Kafalotyri lze...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.