Jedná se o velmi jednoduchou formu čerstvého sýra, kdy dojde k přirozenému zkysnutí mléka a následně vznikne sýr. Nejlépe se dá přirovnat k italské Riccotě. Sýr je to velmi jemný, s lehce nakyslou chutí. Nejlépe chutná na čerstvý chléb nebo na řecký dakos. Tradičně je produkován na Krétě.
Složení: kozí a ovčí mléko, syrovátka, sůl a syřidlo.
Výživové údaje na 100gr:
Energetická hodnota 1209kJ/292kcal, tuky 26,5gr z toho nasycené mastné kyseliny 17,9gr, sacharidy 1gr z toho cukry 0,4gr, bílkoviny 12,4gr, sůl 0,82gr.
Vakuové balení 400gr.
Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.
Skvělé méně solené BIO olivy z Amfissi jsou balené v modifikované atmosféře tak, aby si zachovaly svou chuť a aroma.
Milujete řecké olivy? Mix velkých řeckých křupavých zelených a kalamon oliv vám bude opravdu chutnat!
BIO Kalamon olivy jsou ručne sbírané, vybírají se jen ty nejlepší a jsou naložené dle rodinného receptu v extra panenském olivové oleji s minimálním množstvím soli a špetkou...
Také milujete řecké olivy? Vyzkoušejte skvělé zelené olivy plněné křupavými mandlemi, které nejsou naložené jak bývá obvyklé ve slaném nálevu, ale jsou po naplnění a...
Milujete řecké olivy? Co si takhle dát velké řecké křupavé zelené olivy ochucené bazalkou, cibulkou, vavřínem, paprikou, chili a mixem koření zvaným bukovo.
Olivy Kalamon patří k nejoblíbenějším olivám používaným na řecký salát Choriatiki. BIO olivy Kalamon jsou vypeckované naložené ve vodě osolené mořskou solí, lehce ochucené bílým...
Lahodný tvrdý sýr Ladotyri se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix BIO ovčího a kozího mléka, kterého nesmí být více než 30%, zvířata se pasou na...
Lahodný tvrdý sýr Ladotyri se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix ovčího a kozího mléka, kterého nesmí být více než 30%, zvířata se pasou na lesbosských...
Tradiční řecký sýr Manouri je středně měkký čerstvý sýr, který je krémovější než feta, protože se do syrovátky přidává smetana. Je také mnohem méně slaný než feta. Skvěle se...
Typický řecký, zbožňovaný sýr, který je nedílnou součástí řeckého salátu "choriatiki" stejně jako mnoha dalších pokrmů. Je vyroben z ovčího a kozího mléka od volně se pasoucích...
Tvrdý sýr graviera z Chalkidiki s oregánem je vyroben z čerstvého ovčího mléka. Vzhledem k velikosti každého sýra je třeba, aby sýr zrál minimálně po dobu 9 měsíců. Výsledkem je...
Tvrdý sýr kefalotyri je v Řecku velmi oblíbený na teplou kuchyni. Mix ovčího a kozího mléka je ideálně vyvážený, mírná slanost dodává jídlům skvělou chuť. Kafalotyri lze...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.