Jedná se o velmi jednoduchou formu čerstvého sýra, kdy dojde k přirozenému zkysnutí mléka a následně vznikne sýr. Nejlépe se dá přirovnat k italské Riccotě. Sýr je to velmi jemný, s lehce nakyslou chutí. Nejlépe chutná na čerstvý chléb nebo na řecký dakos. Tradičně je produkován na Krétě.
Složení: kozí a ovčí mléko, syrovátka, sůl a syřidlo.
Výživové údaje na 100gr:
Energetická hodnota 1209kJ/292kcal, tuky 26,5gr z toho nasycené mastné kyseliny 17,9gr, sacharidy 1gr z toho cukry 0,4gr, bílkoviny 12,4gr, sůl 0,82gr.
Vakuové balení 400gr.
Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.

Jemná pomazánka z kalamon oliv s bazalkou a česnekem se používá zejména jako dip, ale i do sendvičů, salátů atp. Doporučujeme servírovat se sýrem feta a sluncem sušenými rajčaty...

Milujete řecké olivy? Řecké kalamon olivy patří k těm nejoblíbenějším a neobejde se bez nich žádný správný řecký salát choriatiky s fetou.

Křupavé řecké zelené BIO olivy plněné voňavým česnekem jsou skvělé k vínku nebo jako svěží svačinka.

BIO zelené olivy odrůdy Koutsorelia jsou ručně sbírané, vybírají se jen ty nelepší a jsou naložené v extra panenském olivovém oleji s trochou citronu. Olivy jsou lehce nahořklé...

Jemná a krémová pasta s oblíbeným sýrem feta a oregánem se používá hlavně jako dip, na sendviče, do salátů. Skvělá je v kombinaci se sušenými rajčátky na řecké malé suchary dakos.

Milujete řecké olivy? Co si takhle dát velké řecké křupavé zelené olivy ochucené oreganem, kořením zvaným bukovo, česnekem, chili a kousky červené řecké papriky.

Lahodný tvrdý sýr Ladotyri se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix ovčího a kozího mléka, kterého nesmí být více než 30%, zvířata se pasou na lesbosských...

Tvrdý sýr graviera z Chalkidiki s oregánem je vyroben z čerstvého ovčího mléka. Vzhledem k velikosti každého sýra je třeba, aby sýr zrál minimálně po dobu 9 měsíců. Výsledkem je...

Lahodný tvrdý sýr Ladotyri se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix BIO ovčího a kozího mléka, kterého nesmí být více než 30%, zvířata se pasou na...

Lahodný tvrdý sýr Ladotyri se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix ovčího a kozího mléka, kterého nesmí být více než 30%, zvířata se pasou na lesbosských...

10 měsíců zralý sýr z Arty z ovčího a kozího pasterizovaného mléka. Je skvělý na řecké saganaki (smažený sýr), chutná skvěle také nastrouhaný na těstovinách. Nejlepší je jen tak...

Tvrdý sýr s černým česnekem je vyroben z čerstvého ovčího a kozího mléka. Sýr zraje minimálně 5 měsíců, aby získal ideální tvrdost, lahodnou máslovou chuť a diskrétní příchuť...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.