Podle názvu je zřejmé, že tento sýr je produkován v oblasti Metsovo poblíž pevninského města Ioanina, což je v řeckém regionu Epirus.
Složení: pasterizované kravské mléko min 80%, ovčí a kozí mléko max 20%, jedlá sůl, syřidlo, mléčné kultury. Obsah tuku v sušině min. 40%, vlhkost max. 45%.
Cena za kg 770,- Kč. Balení o váze cca 1,5kg.
Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.

Skvělé velké olivy Prune z Argolidy na Peloponésu jsou přirozeně fermentované a jen lehce solené. Díky fermentaci si zachovávají svou chuť a aroma.

Ručně sbírané oregano z Kréty - nejvíce užívané koření v řecké kuchyni. Bohaté aroma pravého Řecka.

Grilovaná červená florina paprika, lilek a zralá rajčátka vše v BIO kvalitě v extra panenském olivovém olej s troškou česneku a soli. Výsledkem je skvělá omáčka k masu nebo...

100% řecké červené florina papriky s extra panenským olivovým olejem, trochou soli a česneku jsou ideální jako předkrm nebo do salátů či na těstoviny. Voňavé papriky budou hitem...

Z řeckých lehce pálivých BIO florina paprik, medu, koření a vinného moštu vzniklo chutney, které je vynikající k sýrům, hovězímu masu nebo k salátům. Ogrilujte sýr chaloumi nabo...

Grilovaná 100% řecká florina červená paprika s trochou extra panenského olivového oleje, solí a vinným octem. Na jednu skleničku je použito 3 kila čerstvých paprik, které se 3...

Originální řecký jogurt z ovčího mléka, 6% tuku.

Oblíbený kyperský Halloumi, náš favorit na letní grilování nebo na přípravu saganaki na pánvi. Položte ogrilované kousky sýra Halloumi na salát a budete mít skvělý oběd.

Lahodný sýr gouda z kravského mléka ochucený černým česnekem je skvělý na těstoviny nebo na zapečenou křupavou bagetku. Černý česnek vzniká karamelizací klasického česneku po...

Lahodný tvrdý sýr Ladotyri se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix ovčího a kozího mléka, kterého nesmí být více než 30%, zvířata se pasou na lesbosských...

Tradiční řecký sýr Manouri vyrobený v malé vesničce Kalambaka přímo pod Meteorami je středně měkký čerstvý sýr, který je krémovější než feta, protože se do syrovátky přidává...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.