Polotvrdý sýr z Kypru, vyráběný z kravského, ovčího a kozího mléka a dochucen mátovými lístky. Má lehce slanou chuť, a protože se při tepelné úpravě neroztéká, je používán zejména na grilování nebo opékání na pánvi.
Složení: čerstvé pasterizované kravské, kozí a ovčí mléko, syřidlo (není živočišného původu), sůl, máta.
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1362 kJ/328 kcal, tuky 25,2g z toho nasycené mastné kyseliny 15,4g, sacharidy 2,8g, z toho cukry 2,8g, bílkoviny 22,4g, sůl 2,3g.
Váha balení 250g.
Skladujte v lednici při teplotě od 0 do +6 stupňů Celsia.
BIO zelené olivy odrůdy Koutsorelia jsou ručně sbírané, vybírají se jen ty nelepší a jsou naložené v extra panenském olivovém oleji s trochou citronu. Olivy jsou lehce nahořklé...
Milujete řecké olivy? A plněné? Tak tyhle velké řecké křupavé zelené olivy plněné červenou paprikou vám budou opravdu chutnat!
Milujete řecké olivy? A plněné? Tak tyhle velké řecké křupavé zelené olivy plněné mandlemi vám budou opravdu chutnat!
Jemná a krémová pasta s oblíbeným sýrem feta a oregánem se používá hlavně jako dip, na sendviče, do salátů. Skvělá je v kombinaci se sušenými rajčátky na řecké malé suchary dakos.
BIO olivová pasta z oliv Kalamon se připravuje z těch nejlepších oliv, je skvělá na sendviče nebo na čerstvou bagetku se zralým rajčátkem a sýrem feta. Ale použití je široké -...
Milujete řecké olivy? A plněné? Tak tyhle velké řecké křupavé zelené olivy plněné mandlemi vám budou opravdu chutnat!
Jemný, čerstvý sýr z kozího a ovčího mléka z Kréty. Ideální na chléb, na řecký dakos nebo na plnění těstovin.
Uzený středně tvrdý sýr Metsovone je vyroben z kravského mléka a maximálně 20% tvoří mléko ovčí a kozí. Sýr je vytvarován to vysoké "šišky", převázán šňůrkou a pěkně vyuzen. Je...
10 měsíců zralý sýr z Arty z ovčího a kozího pasterizovaného mléka má typicky jemně nasládlou chuť, je skvělý na řecké saganaki (smažený sýr), výborně se hodí na zapečení třeba...
Lahodný BIO tvrdý sýr Ladotyri se vyrábí tradičním způsobem na ostrově Lesbos. Sýr vzniká z mixu organického ovčího a kozího mléka (max. 30% kozího), zvířata se pasou na...
Tradiční řecké čerstvé máslo vyrobené z ovčího a kozího mléka na farmě Mystakelli na ostrově Lesbos. Má bohatou a výraznou chuť a je ideální na pečení, smažení či jako pomazánka.
Bílý kozí sýr vyroběný ručně v podhůří hory Athos na Chalkidiki má tvar připomínající posvátnou horu, obsahuje více jak 90% kozího mléka a zbytek mléka ovčího. Sýr zraje...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Hadjipieris Cyprus: Autentické kyperské speciality a Halloumi
Hadjipieris Cyprus přináší na váš stůl kyperské speciality. Jejich nejznámějším produktem je tradiční sýr Halloumi, který je ideální na grilování a smažení.
Tradiční kyperský sýr
Halloumi je vyráběn z ovčího a kozího mléka a má jedinečnou texturu, která se při zahřátí neroztéká.
