Lahodný tvrdý sýr Ladotyri se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix ovčího a kozího mléka, kterého nesmí být více než 30%, zvířata se pasou na lesboských loukách a díky tomu vzniká sýr nejvyšší kvality a skvělé chuti.
Sýr vzniká přidáním syřidla do mléka při teplotě kolem 33° C, po 30 minutách se pak vzniklý sýr "rozbije" a znovu se zahřeje až na 45° C. Odstraní se většina syrovátky se odstraní a sýry se přitlačí na dno nádrže, aby se vytvořila kompaktní hmota, která se rozdělí na cca 7kg kusy. Sýr pak krájí na finální velikost, umístí se do speciálních forem, osolí a zrají mínimálně 3 měsíce.
Složení: kozí mléko, jedlá sůl, syřidlo, startovací kultura. Obsah tuku v sušině min. 40%, vlhkost max. 38%.
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1608kJ/383kcal, tuky 33g z toho nasycené mastné kyseliny 18,7g, sacharidy 0,7g, bílkoviny 20,7g, sůl 4,5g.
Balení o váze 130g.
Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.

Premium extra panenský olivový olej z vybraných oliv z chráněného regionu Messara na jihu Kréty. Perfektně vyvážený, s charakteristickou nahořklou chutí a hustou texturou, s...

Grilovaná červená florina paprika, lilek a zralá rajčátka vše v BIO kvalitě v extra panenském olivovém olej s troškou česneku a soli. Výsledkem je skvělá omáčka k masu nebo...

100% řecké červené florina papriky s extra panenským olivovým olejem, trochou soli a česneku jsou ideální jako předkrm nebo do salátů či na těstoviny. Voňavé papriky budou hitem...

Oblíbená pomazánka vyrobená z cizrny, tahni a citrónu s extra panenským olivovým olejem. Lehká pomazánka vhodná ke grilované zelenině.

Z řeckých lehce pálivých BIO florina paprik, medu, koření a vinného moštu vzniklo chutney, které je vynikající k sýrům, hovězímu masu nebo k salátům. Ogrilujte sýr chaloumi nabo...

Grilovaná 100% řecká florina červená paprika s trochou extra panenského olivového oleje, solí a vinným octem. Na jednu skleničku je použito 3 kila čerstvých paprik, které se 3...

Originální řecký jogurt z ovčího mléka, 6% tuku.

Výborný, 9 měsíců zralý sýr z Kréty z ovčího a kozího pasterizovaného mléka. Vhodný do mnoha řeckých pokrmů nebo jen tak k vínu.

Tradiční řecký sýr Manouri je středně měkký čerstvý sýr, který je krémovější než feta, protože se do syrovátky přidává smetana. Je také mnohem méně slaný než feta. Skvěle se...

Oblíbený tvrdý sýr graviera se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix ovčího a kozího mléka. Sýr je lahodný, jemný a je ideální jen tak nakrájený s čerstvým...

Originální řecký jogurt z kravského mléka, 10% tuku.

Lahodný tvrdý sýr Ladotyri se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix ovčího a kozího mléka, kterého nesmí být více než 30%, zvířata se pasou na lesbosských...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.