Jedná se o velmi jednoduchou formu čerstvého sýra, kdy dojde k přirozenému zkysnutí mléka a následně vznikne sýr. Nejlépe se dá přirovnat k italské Riccotě. Sýr je to velmi jemný, s lehce nakyslou chutí. Nejlépe chutná na čerstvý chléb nebo na řecký dakos. Tradičně je produkován na Krétě.
Složení: kozí a ovčí mléko, syrovátka, sůl a syřidlo.
Výživové údaje na 100gr:
Energetická hodnota 1209kJ/292kcal, tuky 26,5gr z toho nasycené mastné kyseliny 17,9gr, sacharidy 1gr z toho cukry 0,4gr, bílkoviny 12,4gr, sůl 0,82gr.
Vakuové balení 400gr.
Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.
Milujete řecké olivy? A plněné? Tak tyhle velké řecké křupavé zelené olivy plněné pomerančem vám budou určitě chutnat!
Milujete řecké olivy? Co si takhle dát velké řecké křupavé zelené olivy ochucené koprem, cibulkou, řeckými rajčátky a mátou.
Milujete řecké olivy? Mix velkých řeckých křupavých zelených a kalamon oliv vám bude opravdu chutnat!
Také milujete řecké olivy? Vyzkoušejte skvělé zelené olivy plněné křupavými mandlemi, které nejsou naložené jak bývá obvyklé ve slaném nálevu, ale jsou po naplnění a...
Milujete řecké olivy? A plněné? Tak tyhle velké řecké křupavé zelené olivy plněné mandlemi vám budou opravdu chutnat!
Milujete řecké olivy? Co si takhle dát velké řecké křupavé zelené olivy ochucené petrželkou, tymiánem, rajčaty, chilli a cibulkou.
Tvrdý sýr s černým česnekem je vyroben z čerstvého ovčího a kozího mléka. Sýr zraje minimálně 5 měsíců, aby získal ideální tvrdost, lahodnou máslovou chuť a diskrétní příchuť...
Bílý kozí sýr vyroběný ručně v podhůří hory Athos na Chalkidiki má tvar připomínající posvátnou horu, obsahuje více jak 90% kozího mléka a zbytek mléka ovčího. Sýr zraje...
Tradiční polotvrdý sýr Kaseri z rodinné farmy Mystakelli na řeckém ostrově Lesbos. Vyrobený z kombinace ovčího a kozího mléka, s jemnou a krémovou chutí, ideální k přímé...
Vychutnejte si pravou řeckou Fetu P.D.O. v praktickém balení, již ochucenou voňavým řeckým oreganem a naloženou v olivovém oleji. Ideální k okamžitému servírování.Hlavní...
Lahodný sýr gouda z kravského mléka ochucený černým česnekem je skvělý na těstoviny nebo na zapečenou křupavou bagetku. Černý česnek vzniká karamelizací klasického česneku po...
Tradiční řecké čerstvé máslo vyrobené z ovčího a kozího mléka na farmě Mystakelli na ostrově Lesbos. Má bohatou a výraznou chuť a je ideální na pečení, smažení či jako pomazánka.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
