Tvrdý sýr vyroben z ovčího a kozího mléka od volně se pasoucích zvířat v oblasti Arty na řecké pevnině. Sýr má bohaté aroma, ideální jako sýr k vínu, olivám a čerstvému chlebu. Vychutnejte si jej také s naším paprikovo-medovým chutney.
Složení: pasterizované ovčí a kozí mléko, jedlá sůl, syřidlo, mléčné kultury. Obsah tuku v sušině min. 40%, vlhkost max. 40%.
Výživové údaje na 100gr: Energetická hodnota 1651,7kJ/394,5 kcal, tuky 32,5gr z toho nasycené mastné kyseliny 21,9gr, sacharidy 1,3gr, z toho cukry 0,5gr, bílkoviny 23,8gr, sůl 2gr.
Cena za kg 960,- Kč. Balení o váze cca 270-340g.
Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.

Skvělé velké olivy Prune z Argolidy na Peloponésu jsou přirozeně fermentované a jen lehce solené. Díky fermentaci si zachovávají svou chuť a aroma.

Ručně sbírané oregano z Kréty - nejvíce užívané koření v řecké kuchyni. Bohaté aroma pravého Řecka.

Grilovaná červená florina paprika, lilek a zralá rajčátka vše v BIO kvalitě v extra panenském olivovém olej s troškou česneku a soli. Výsledkem je skvělá omáčka k masu nebo...

100% řecké červené florina papriky s extra panenským olivovým olejem, trochou soli a česneku jsou ideální jako předkrm nebo do salátů či na těstoviny. Voňavé papriky budou hitem...

Z řeckých lehce pálivých BIO florina paprik, medu, koření a vinného moštu vzniklo chutney, které je vynikající k sýrům, hovězímu masu nebo k salátům. Ogrilujte sýr chaloumi nabo...

Grilovaná 100% řecká florina červená paprika s trochou extra panenského olivového oleje, solí a vinným octem. Na jednu skleničku je použito 3 kila čerstvých paprik, které se 3...

Tradiční řecký sýr Manouri je středně měkký čerstvý sýr, který je krémovější než feta, protože se do syrovátky přidává smetana. Je také mnohem méně slaný než feta. Skvěle se...

Čerstvé máslo z pasterizovaného ovčího a kozího mléka z vesnice Mantamados z ostrova Lesbos. Má úžasné aroma a nejlepší je na čerstvý chleba, na smažená vajíčka, grilovanou...

Bílý polotvrdý sýr vyroběný ručně z čerstvého kozího mléka v podhůří hory Athos na Chalkidiki. Sýr zraje minimálně 3 měsíce, je svěží bez jakýchkoliv konzervantů, je mírně...

Měkký čerstvý sýr myzithra je v Řecku velmi oblíbený pro svou čerstvou chuť, nejlepší je jen tak s čerstvým chlebem, rajčátky a olivami, ideální je sýr položit na řecký suchar...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.